Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε αναβρασμό οι ελεύθεροι επαγγελματίες από τις εισπρακτικές τακτικές του ΟΑΕΕ

Σε αναβρασμό οι ελεύθεροι επαγγελματίες από τις εισπρακτικές τακτικές του ΟΑΕΕ

Σε αναβρασμό βρίσκονται σύμφωνα με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, καθώς συνεχίζουν να λαμβάνουν ειδοποιητήρια από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Ταμείο.

Σε αναβρασμό βρίσκονται, σύμφωνα με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ), ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, καθώς συνεχίζουν να λαμβάνουν ειδοποιητήρια από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Ταμείο.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το ΒΕΑ, το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) έχει αποστείλει συνολικά 64.267 πρώτες ειδοποιήσεις προσκλήσεις για τακτοποίηση οφειλών, εκ των οποίων 6.024 αφορούν οφειλέτες του ΟΑΕΕ.

Επίσης, έχει στείλει 93.406 ατομικές ειδοποιήσεις, που είναι το δεύτερο στάδιο ενημέρωσης, εκ των οποίων μόνο 5.941 απευθύνονταν σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ.

Προ εβδομάδων 29 βουλευτές της ΝΔ σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας εστίαζαν στο γεγονός πως με ατομικές ειδοποιήσεις ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών και με την απειλή λήψης αναγκαστικών μέτρων εις βάρος του οφειλέτη, (όπως κατάσχεση, πλειστηριασμό, κατάσχεση εις χείρας τρίτων κλπ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το ΝΔ 356/74), ο ΟΑΕΕ ζητά να ρυθμιστούν ή να εξοφληθούν οι οφειλές των ασφαλισμένων, σε 20 μέρες από την παραλαβή της ειδοποίησης.

Όπως ανάφεραν ο ΟΑΕΕ προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα, ζητώντας ασφαλιστικές εισφορές από το 2007 και πριν, με πολλαπλές χρεώσεις, αλλά χρεώνοντας ακόμη και αυτούς οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι σε άλλον φορέα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024