Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προειδοποιητικές βολές και από τον ιταλό ΥΠΟΙΚ για την Ευρωζώνη

Προειδοποιητικές βολές και από τον ιταλό ΥΠΟΙΚ για την Ευρωζώνη

Στην επί τα χείρω αναθεώρηση του ετήσιου στόχου για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας θα προχωρήσει η κυβέρνηση, καθώς τα στοιχεία διαψεύδουν τις αρχικές προσδοκίες. Σε συνέντευξη στην Corriere della Sera ο υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν ανέφερε πως η μακροοικονομική εικόνα της ζώνης του ευρώ έχει επιδεινωθεί σε σύγκριση με πριν από λίγους μήνες και ότι, τόσο τα στοιχεία για την ανάπτυξη όσο για τον πληθωρισμό είναι σε συνεχή κάμψη.

Στην επί τα χείρω αναθεώρηση του ετήσιου στόχου για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας θα προχωρήσει η κυβέρνηση, καθώς τα στοιχεία διαψεύδουν τις αρχικές προσδοκίες.

Σε συνέντευξη στην Corriere della Sera ο υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν ανέφερε πως η μακροοικονομική εικόνα της ζώνης του ευρώ έχει επιδεινωθεί σε σύγκριση με πριν από λίγους μήνες και ότι, τόσο τα στοιχεία για την ανάπτυξη όσο για τον πληθωρισμό είναι σε συνεχή κάμψη.

«Είναι ένα ανησυχητικό φαινόμενο, και δεν βοηθά χώρες που έχουν υψηλό χρέος το οποίο πρέπει να μειωθεί όπως η δική μας (Ιταλία)» ανέφερε, προσθέτοντας πως πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα κάτω οι προβλέψεις για την αύξηση του ιταλικού ΑΕΠ.

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι: είτε θα υπάρξει αποπληθωρισμός και χαμηλή ανάπτυξη είτε θα υπάρξει πρόοδος στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μια δημοσιονομική εξυγίανση πιο φιλική στην ανάπτυξη» τόνισε ο Πάντοαν.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως ο περιορισμός του λόγου του ελλείμματος προς το ΑΕΠ στο 3% θα γίνει απολύτως σεβαστός και ότι για το λόγο αυτό θα υπάρξουν περικοπές δαπανών, οι οποίες όμως θα λάβουν υπόψη την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024