Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σόιμπλε: «Υπερ-ερμηνεύθηκαν» οι δηλώσεις Ντράγκι για τα δημοσιονομικά κίνητρα

Σόιμπλε: «Υπερ-ερμηνεύθηκαν» οι δηλώσεις Ντράγκι για τα δημοσιονομικά κίνητρα

Την άποψη ότι οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ότι η δημοσιονομική πολιτική θα μπορούσε να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην προώθηση της ανάπτυξης «υπερ-ερμηνεύθηκαν» (οverinterpreted) εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Passauer Neue Presse.

Την άποψη ότι οι δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ότι η δημοσιονομική πολιτική θα μπορούσε να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην προώθηση της ανάπτυξης «υπερ-ερμηνεύθηκαν» (οverinterpreted) εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε σημερινή συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Passauer Neue Presse.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι σέβεται την ανεξαρτησία του κεντρικού τραπεζίτη, ωστόσο παρενέβη στο θέμα των δηλώσεων του επικεφαλής της ΕΚΤ σημειώνοντας τα εξής:

«Γνωρίζω τον Μάριο Ντράγκι πολύ καλά, νομίζω πως τον υπερ-ερμηνεύουν».

Υπενθυμίζεται πως τα σχόλια του Μάριο Ντράγκι την περασμένη Παρασκευή στο Τζάκσον Χόουλ, ερμηνεύτηκαν ως στροφή προς τη στήριξη των μεγαλύτερων δημοσιονομικών κινήτρων έναντι της λιτότητας και οδήγησαν στην υποτίμηση του ευρώ.

Εξάλλου, μιλώντας στην Passauer Neue Presse ο υπουργός δήλωσε πως δεν είναι ευχαριστημένος με τα σχόλια του πρώην υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας, Αρνό Μοντεμπούργκ ο οποίος αναφέρθηκε σε «εμμονή» της Γερμανίας στη λιτότητα.

Όπως είπε, αυτό είναι μια εσωτερική διαμάχη της Γαλλίας, προσθέτοντας πως υπήρξαν συνέπειες. Σημειώνεται πως ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξώθησε τον Μοντεμπούργκ εκτός κυβέρνησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024