Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζήτημα ημερών η δημοσιοποίηση των ρυθμίσεων για τα «κόκκινα δάνεια»

Ζήτημα ημερών η δημοσιοποίηση των ρυθμίσεων για τα «κόκκινα δάνεια»

Πλήθος επιλογών για τη ρύθμιση «κόκκινων» δανείων θα προβλέπει ο νέος επικαιροποιημένος Κώδικας Δεοντολογίας των τραπεζών για τον χειρισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που θα παρουσιασθέι από την ΤτΕ τη Δευτέρα και θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2015.

Πλήθος επιλογών για τη ρύθμιση «κόκκινων» δανείων θα προβλέπει ο νέος επικαιροποιημένος Κώδικας Δεοντολογίας των τραπεζών για τον χειρισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που παρουσιασθέι από την ΤτΕ τη Δευτέρα και θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2015.

Ο Κώδικας, που παρουσιάσθηκε σήμερα από το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ.Στουρνάρα σε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα δίνει τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να επιλέγουν μεταξύ πολλών λύσεων για τη διευθέτηση του χρέους τους προς τις τράπεζες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΠΑΣΟΚ, ο Κώδικας θα στηριχθεί στον θεσμό του συνεργάσιμου δανειολήπτη και στις αποφάσεις της Διυπουργικής επιτροπής για τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης», ώστε να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές δυνατότητες εξόφλησης των δανείων από τα νοικοκυριά και για να γίνονται οι αναγκαίες ρυθμίσεις από τις Τράπεζες.

Το ΠΑΣΟΚ «επισήμανε την σταθερή απόφασή του για την προστασία της πρώτης κατοικίας για τα μικρά και μεσαία νοικοκυριά».

Η Κεντρική Τράπεζα είχε δημοσιοποιήσει προσχέδιο του Κώδικα Δεοντολογίας στα τέλη Μαρτίου το οποίο και επικαιροποίησε μετά από διαβουλεύσεις που είχε με τις τράπεζες και τις ενώσεις καταναλωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος Κώδικας θα προβλέπει πλήθος επιλογών για τη ρύθμιση δανείων. Εναλλακτικά θα προβλέπει τη μείωση του επιτοκίου του μη εξυπηρετούμενου δανείου, τη μείωση περιθωρίου κέρδους της τράπεζας από το εν λόγω δάνειο, την αλλαγή του τύπου του επιτοκίου χωρίς πέναλτι, την αντικατάσταση του παλαιού δάνειου με νέο, την μεταβίβαση του μη εξυπηρετούμενου δάνειου σε άλλη τράπεζα, κ.ά.

Ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Φ. Σαχινίδη, Χ.Πρωτόπαπα, Δ. Καρύδη και Θ. Μωραϊτη για τον επικαιροποιημένο Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά και για τις νέες διαδικασίες που θα προβλέπει στην κοινή τους συνάντηση στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας τις θέσεις του κόμματος για το θέμα των κόκκινων δανείων δίνοντας έμφαση στα δάνεια νοικοκυριών, αλλά και επιχειρήσεων.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα έχουν την προσεχή Τρίτη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Ν. Δένδια προκειμένου να ενημερωθούν για τις ενέργειες που αναλαμβάνει το υπουργείο προς τη κατεύθυνση ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024