Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Βιομήχανοι: Εις βάρος της ανάπτυξης οι καθυστερήσεις στο νόμο για τις αδειοδοτήσεις

Η παραπέρα καθυστέρηση εφαρμογής της νέας νομοθεσίας για τις αδειοδοτήσεις λειτουργεί εις βάρος της προσπάθειας για την ανάπτυξη, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, Δημήτρης Μαθιός, τονίζοντας ότι το θέμα πρέπει να απασχολήσει προσωπικά τον υπουργό Ανάπτυξης.

Η παραπέρα καθυστέρηση εφαρμογής της νέας νομοθεσίας για τις αδειοδοτήσεις λειτουργεί εις βάρος της προσπάθειας για την ανάπτυξη, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, Δημήτρης Μαθιός.

Το απαράδεκτο φαινόμενο να ψηφίζονται νομοθετήματα και να καθίστανται αδύνατη η εφαρμογή τους επειδή επιβάλλονται πρόσθετες διοικητικές πράξεις και υπουργικές αποφάσεις αποτελεί το μεγαλύτερο αντικίνητρο σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ και εξήγησε ότι «αυτό συμβαίνει και με το νομοσχέδιο περί αδειοδοτήσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο έπρεπε ήδη να εφαρμόζεται από πολλών ετών».

Ο κ. Μαθιός εξέτασε με τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου την εκκρεμότητα στην εφαρμογή της επίμαχης νέας νομοθεσίας για τις αδειοδοτήσεις.

«Η καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του, στην φάση αυτή, όπου η οικονομία είναι σε εκκίνηση ανάπτυξης, θα αποβεί μοιραία και για την αναπτυξιακή πολιτική και για τους στόχους της νέας νομοθεσίας. Το θέμα πρέπει να απασχολήσει το υπουργείο Ανάπτυξης και προσωπικά τον υπουργό Νίκο Δένδια ο οποίος έχει ήδη αποδεχθεί με δηλώσεις του την αναγκαιότητα που επισημαίνουμε» είπε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024