Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόστιμο - ρεκόρ 16,7 δισ. δολάρια στην Bank of America

Πρόστιμο – ρεκόρ 16,7 δισ. δολάρια στην Bank of America

Πρόστιμο - ρεκόρ 16,65 δισ. δολάρια θα καταβάλει η Bank of America, για να «κλείσει» την εις βάρος της έρευνα για την πώληση τοξικών τίτλων πριν την οικονομική κρίση. Η αμερικανική τράπεζα που κατέληξε με τις αμερικανικές αρχές σε αυτή τη συμβιβαστική συμφωνία, θα πληρώσει 9,65 δισ. δολάρια σε ρευστό και 7 δισ. δολάρια υπό τη μορφή μέτρων ανακούφισης προς όσους υπέστησαν ζημιές.

Πρόστιμο – ρεκόρ 16,65 δισ. δολάρια θα καταβάλει η Bank of America, για να «κλείσει» την εις βάρος της έρευνα για την πώληση τοξικών τίτλων πριν την οικονομική κρίση.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα που κατέληξε με τις αμερικανικές αρχές σε αυτή τη συμβιβαστική συμφωνία, θα πληρώσει 9,65 δισ. δολάρια σε ρευστό και 7 δισ. δολάρια υπό τη μορφή μέτρων ανακούφισης προς όσους υπέστησαν ζημιές. Το ποσό του συμβιβασμού προσεγγίζει τα συνολικά κέρδη των τριών τελευταίων ετών της αμερικανικής τράπεζας.

Σε αυτά τα κεφάλαια ανακούφισης των καταναλωτών, περιλαμβάνονται τροποποιήσεις υπαρχόντων στεγαστικών δανείων και παροχή νέων δανείων σε αξιόχρεους δανειολήπτες.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο τίμημα συμβιβαστικής συμφωνίας του είδους και είναι υψηλότερο από τα 13 δισ. δολ. που εκλήθη να πληρώσει πέρσι η JPMorgan Chase και τα 7 δισ. δολ. της Citigroup.

Πάντως αν και πρόκειται για υπέρογκο ποσό η οι αναλυτές εκτιμού ότι η συμβιβαστική συμφωνία θα προκαλέσει ανακούφιση στον επενδυτικό κόσμο, καθώς πλέον η BofA αφήνει πίσω τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024