Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μόλις 81.000 οφειλέτες έχουν δηλώσει ακατάσχετο λογαριασμό

Μόλις 81.000 οφειλέτες έχουν δηλώσει ακατάσχετο λογαριασμό

Περιορισμένος είναι μέχρι στιγμής ο αριθμός των φορολογουμένων που έχει κάνει χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Οικονομικών για τον ακατάσχετο λογαριασμό. Αν και η εφαρμογή έχει τεθεί σε λειτουργία από τα τέλη Ιουνίου, μόλις το 2,5% των 3,38 εκατ. φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία προχώρησε στη δήλωση του τραπεζικού του λογαριασμού.

Περιορισμένος είναι μέχρι στιγμής ο αριθμός των φορολογουμένων που έχει κάνει χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Οικονομικών για τον ακατάσχετο λογαριασμό.

Αν και η εφαρμογή έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία ήδη από τα τέλη Ιουνίου, μόλις το 2,5% των 3,38 εκατομμυρίων φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία προχώρησε στη δήλωση του τραπεζικού του λογαριασμού.

Σε καθημερινή βάση η ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δέχεται περίπου 1.500 εγγραφές, με αποτέλεσμα ο αριθμός εκείνων που δήλωσαν τον ακατάσχετο λογαριασμό τους να ανέρχεται σε 81.000.

Σύμφωνα με τα «Νέα» πηγές της ΓΓΔΕ αποδίδουν τη συγκριτικά μειωμένη αποδοχή της εφαρμογής στο γεγονός ότι κάποιοι φορολογούμενοι είχαν ήδη δηλώσει μέσω τραπεζών -με υποβολή αίτησης στο πιστωτικό ίδρυμα- τους ακατάσχετους λογαριασμούς τους.

Πρόσθετο πρόβλημα προέκυψε και από την υποδομή της ηλεκτρονικής εφαρμογής. Όσοι επιχειρούν να μπουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή διαπιστώνουν ότι, αφού δηλώσουν τον IBAN του λογαριασμού τους, θα πρέπει να εκτυπώσουν το αποδεικτικό της αίτησης, να το προσκομίσουν στην τράπεζά τους και μετά να ενεργοποιηθεί η προστασία από ενδεχόμενες κατασχέσεις.

Ωστόσο, η μεταβατική αυτή διαδικασία θα αλλάξει και από το Σεπτέμβριο θα υπάρχει πλήρης και ηλεκτρονική επικοινωνία της ΓΓΔΕ με τις τράπεζες για το ακατάσχετο τραπεζικών λογαριασμών και η διαδικασία θα γίνεται καθολικά αυτόματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024