Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χαμηλούς τόνους για τις δόσεις  του ΕΝΦΙΑ κρατά το υπουργείο Οικονομικών

Χαμηλούς τόνους για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ κρατά το υπουργείο Οικονομικών

Να μη δημιουργήσει προσδοκίες αναφορικά με τις δόσεις αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ επιθυμεί το υπουργείο Οικονομικών. Αρμόδια στελέχη του υπουργείου δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο φόρος θα καταβληθεί σε επτά δόσεις και αναφέρουν πως η τρόικα δύσκολα θα αποδεχθεί την επέκταση την αποπληρωμής πέραν των τεσσάρων δόσεων.

Να μη δημιουργήσει προσδοκίες αναφορικά με τις δόσεις αποπληρωμής του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) επιθυμεί το υπουργείο Οικονομικών.

Αρμόδια στελέχη του υπουργείου δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα καταβληθεί σε επτά δόσεις έως τα τέλη Μαρτίου 2015.

Συγκεκριμένα, αποσυνδέουν την γνωμοδότηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) -η οποία έκρινε πως αν ο φόρος επιμερισθεί σε επτά δόσεις (Μάρτιο 2015), ακόμη και στην περίπτωση αυτή τα έσοδά του ΕΝΦΙΑ θα προσμετρηθούν στο 2014- από τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης.

Τα ίδια στελέχη αναγνωρίζουν πως η διαρκή διόγκωσης των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών αποτελεί πρόβλημα, αναφέρουν ωστόσο πως σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα η τρόικα δύσκολα θα αποδεχθεί την επέκταση την αποπληρωμής του φόρου πέραν των 4 δόσεων.

Το θέμα θα εξετασθεί αναλυτικά από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ο οποίος επιστρέφει σήμερα στο υπουργείο από τις ολιγοήμερες διακοπές του. Ο κ. Χαρδούβελης θα ενημερωθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου τόσο για το θέμα των δόσεων, όσο και για τις διορθώσεις που επήλθαν σε βασικές παραμέτρους του ΕΝΦΙΑ και οι οποίες δημιούργησαν τα γνωστά προβλήματα κατά την πρώτη εκκαθάριση του φόρου.

Θ.Κ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024