Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Νέα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ ώς τα μέσα Σεπτεμβρίου

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί από όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων η πρώτη δόση του φόρου.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί από όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων η πρώτη δόση του φόρου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, αυτό που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα είναι αν η δόση του Σεπτεμβρίου θα είναι διπλή (δηλαδή αν θα συμπεριλαμβάνει και τη δόση του Αυγούστου), καθώς και ο αριθμός των δόσεων.

Τα ίδια στελέχη αναφέρουν ότι στόχος είναι τον Σεπτέμβριο να πληρωθεί από όλους τους υπόχρεους μόνο η πρώτη δόση και συνολικά οι δόσεις να ανέλθουν σε 6 (τελευταία δόση τον Φεβρουάριο).

Προς το παρόν, το Μέγαρο Μαξίμου αναμένει την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ο οποίος θα πρέπει να υπολογίσει εάν θα υπάρξουν ταμειακά προβλήματα τους επόμενους μήνες στην περίπτωση που επεκταθούν οι δόσεις μέχρι τον Φεβρουάριο.

Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου και αφού έχουν αναρτηθεί όλα τα εκκαθαριστικά σημειώματα θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet, προκειμένου οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις που έχουν κάνει στο Ε9.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, μετά τις 26 Αυγούστου θα κατατεθεί στο τρίτο θερινό τμήματα τη Βουλής νομοθετική διάταξη, με την οποία θα διορθώνονται τα τεράστια λάθη που έγιναν στα οικόπεδα εκτός αντικειμενικού συστήματος.

Αμέσως μετά, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει στη νέα εκκαθάριση μόνο για τα προβληματικά εκκαθαριστικά σημειώματα και συγκεκριμένα γι’ αυτά τα οποία ευθύνεται η φορολογική διοίκηση. Η νέα εκκαθάριση θα οδηγεί σε μειώσεις σε σχέση με τα υπέρογκα ποσά που αρχικώς είχαν καταλογιστεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024