Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε κινητοποιήσεις οι ένστολοι μετά την ψήφιση του πολυνοσχεδίου

Σε κινητοποιήσεις οι ένστολοι μετά την ψήφιση του πολυνοσχεδίου

Με ψήφους 50 «ναι» και 47 «όχι» πέρασε από το Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής η επίμαχη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που επηρεάζει την επικουρική ασφάλιση και τα εφάπαξ των ενστόλων. Προηγήθηκε η κατάθεση νομοτεχνικής βελτίωσης από τον Γκ.Χαρδούβελη που δεν ικανοποίησε του ένστολους, οι οποίοι προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις και γνωστοποίηση «σε όλην την Ελλάδα» των ονομάτων των βουλευτών που ψήφισαν θετικά.

Με ψήφους 50 «ναι» και 47 «όχι» πέρασε από το Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής η επίμαχη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που επηρεάζει την επικουρική ασφάλιση και τα εφάπαξ των ενστόλων. Προηγήθηκε η κατάθεση νομοτεχνικής βελτίωσης -που κρύβει όμως αγκάθι- από τον Γκ.Χαρδούβελη.

Αμεση ήταν η αντίδραση των ενστόλων που προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις και γνωστοποίηση «σε όλην την Ελλάδα» των ονομάτων των βουλευτών που ψήφισαν θετικά, βάζοντας «ταφόπλακα στο Ασφαλιστικό τους σύστημα».

«Αύριο κιόλας οι ομοσπονδίες θα γνωστοποιήσουν σε όλη την Ελλάδα τα ονοματεπώνυμα των βουλευτών που με την ψήφο τους, πέρασε το άρθρο 221 του πολυνομοσχεδίου, γιατί με αυτό μπήκε ταφόπλακα στο ασφαλιστικό μας σύστημα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για το πολυνοσχέδιο.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων των ενστόλων, δηλώνοντας την αντίθεσή τους, ανέφεραν ακόμη ότι από αύριο θα εξετάσουν τη «μορφή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων».

Σημειώνεται ότι οι αντιδράσεις ακόμη και εντός της κυβέρνησης για την επίμαχη διάταξη που αφορούσε τους ένστολους ήταν πολύ έντονη. Ενδεικτικό είναι ότι συνεπεία της συνέχισης των αντιρρήσεων αυτών και ενόψει της ονομαστικής ψηφοφορίας για τις συγκεκριμένες διατάξεις, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ έγινε αντικατάσταση ενός τουλάχιστον βουλευτή, του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη που προέρχεται από τους ένστολους.

Η νομοτεχνική βελτίωση

Με νομοτεχνική βελτίωση που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στη διάταξη για τους ένστολους, έδωσε ακόμη 6 μήνες προθεσμία, έως 30 Ιουνίου 2015, από 31.12.2014 που προβλεπόταν αρχικά, ώστε οι κλάδοι επικουρικής ασφάλισης των ενστόλων να μπορούν να μετατρέπονται σε ΝΠΙΔ μετά από εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης.

Σε ότι αφορά στον υπολογισμό του εφάπαξ, ο κ. Βρούτσης παρέσχε προφορική διαβεβαίωση ότι πριν από την έκδοση της δικής του υπουργικής απόφασης θα έχει προηγηθεί πρόταση του αρμόδιου υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Ωστόσο ούτε και το κείμενο της νέας νομοτεχνικής βελτίωσης που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο λίγο πριν από την έναρξη ονομαστικής ψηφοφορίας, φαίνεται να ικανοποιεί τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού φορέα των ενστόλων που βρίσκονται από νωρίς στη Βουλή.

Ο ένστολοι ενίστανται διότι με τη νομοτεχνική βελτίωση προσετέθη διάταξη που προβλέπει ότι για τα ταμεία και τους τομείς επικουρικής ασφάλισης τους που θα μετατραπούν σε ΝΠΙΔ, το ποσοστό της εργοδοτικής εισφοράς παραμένει σταθερό ή μειώνεται, χωρίς οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση ή παροχή εγγυήσεων από τη γενική κυβέρνηση ή άλλες μη ανταποδοτικές πηγές, πέραν των δικών τους πόρων.

Οι ένστολοι εκτιμούν ότι με τη συγκεκριμένη πρόβλεψη το επικουρικό τους ταμείο θα οδηγηθεί στο ΕΤΕΑ επειδή δεν θα χρηματοδοτηθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024