Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αποδοκιμάζει η Επιτροπή Θεσμών τις δηλώσεις Γεωργίου κατά της Δικαιοσύνης

Αποδοκιμάζει η Επιτροπή Θεσμών τις δηλώσεις Γεωργίου κατά της Δικαιοσύνης

Ομόφωνα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής εκφράζει τον προβληματισμό της για την παραμονή του Ανδρέα Γεωργίου στη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, την ώρα που με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα ελλείμματα του 2009.

Ομόφωνα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής εκφράζει τον προβληματισμό της για την παραμονή του Ανδρέα Γεωργίου στη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, την ώρα που με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα ελλείμματα του 2009.

Το θέμα τέθηκε αρχικά από τον βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλο στην Επιτροπή Θεσμών, η οποία αποδοκίμασε ομόφωνα και τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Γεωργίου, που «στρέφονται αμέσως ή εμμέσως κατά της Δικαιοσύνης, ιδίως μάλιστα όταν αυτή κρίνει την υπόθεσή του».

Αντιπαράθεση Ρήγα – Παυλόπουλου

Ο γραμματέας της ΚΟ ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, διαχώρισε τη θέση του αναφορικά με την απόφαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

«Πρώτον δεν ήμουν παρών στην Επιτροπή το χρονικό διάστημα που συζητήθηκε η πρόταση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου και αφορούσε στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και επομένως δεν συμμετείχα στη συζήτηση και στην ψηφοφορία. Όπως εκ των υστέρων πληροφορήθηκα από τον πρόεδρο της Επιτροπής Αναστάσιο Νεράντζη, η σχετική απόφαση της επιτροπής δεν έχει ακόμα συνταχθεί και επομένως δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα» τονίζει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Ρήγας, ενώ αφήνει αιχμές για τη στάση του κ. Παυλόπουλου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Από το περιεχόμενο της διαρροής γίνεται φανερό ότι κάποιοι επιμένουν να παραχαράσσουν την αλήθεια σχετικά με τις ευθύνες τους για τα Greek Statistics και για την τραγική κατάσταση που έφεραν την οικονομία με αποτέλεσμα την αναγκαστική είσοδο της χώρας στο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής».

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού της ΝΔ, ο οποίος σε γραπτή ανακοίνωσή του, αφού κατηγορεί τον κ. Ρήγα ότι παρά την σχετικώς μακρά κοινοβουλευτική του θητεία αγνοεί στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας των θεσμών του κοινοβουλίου και των αποφάσεών τους, σημειώνει ότι δεν θα περίμενε κανείς αποδοκιμασία -και πολύ περισσότερο συγγνώμη- από τον κ. Ρήγα και το ΠΑΣΟΚ για τα «έργα και τις ημέρες» του κ. Ανδρ. Γεωργίου και της ΕΛΣΤΑΤ κατά την εποχή του.

«Άλλωστε το «φούσκωμα» του ελλείμματος, για το οποίο έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη, είναι προϊόν «αγαστής» συνεργασίας τους και «φυσική συνέχεια» του αλήστου μνήμης «λεφτά υπάρχουν» του κ. Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, που μας οδήγησαν στον εφιάλτη των «Μνημονίων». Όσο για την «παραχάραξη της αλήθειας», ο κ. Ρήγας μάλλον δεν θέλει να συνειδητοποιήσει το νόημα της λαϊκής ετυμηγορίας για το ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή έχει πια επανειλημμένως εκφρασθεί, αποδίδοντας έτσι με αδιάσειστο δημοκρατικό τεκμήριο τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα. Γι’ αυτό και κάθε άλλη απάντηση περιττεύει» τονίζει ο κ. Παυλόπουλος.

Δήλωση του Π.Καμμένου

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δήλωσε πως «από την πρώτη στιγμή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούσαμε την παραίτηση από την ΕΛΣΤΑΤ του υπόδικου Ανδρέα Γεωργίου. Υπενθυμίζω ότι σε σχετικό μου ερώτημα στην Ολομέλεια της Βουλής, στον διορισμένο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αυτός προφανέστατα με άνωθεν συγκυβερνητικές εντολές, κάλυψε πλήρως τον υπόδικο Γεωργίου».

«Μετά τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, δεν υπάρχει πλέον κανένας δρόμος «διαφυγής» για τον Αντώνη Σαμαρά, που τόσο καιρό σιωπά. Ο υπόδικος Ανδρέας Γεωργίου πρέπει πάραυτα να απολυθεί» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024