Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν 33 «γαλάζιοι» βουλευτές

Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν 33 «γαλάζιοι» βουλευτές

Την ουσιαστική μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν 33 βουλευτές της ΝΔ με ερώτησή τους προς τον ΥΠΟΙΚ Γκίκα Χαρδούβελη. Επιστροφή του φόρου στα επίπεδα του 2011-2012 ζήτησε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), επικαλούμενη, μάλιστα, τις δηλώσεις του Χρ.Σταϊκούρα, περί αποτυχίας του μέτρου της εναρμόνισης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Την ουσιαστική μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν 33 βουλευτές της ΝΔ με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι το κράτος θα έχει πολύ περισσότερα έσοδα από την αύξηση της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ ζητούν να καθιερωθεί επίδομα για τους άνεργους, τους ανασφάλιστους υπερήλικες, χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους, τρίτεκνους, πολύτεκνους και μέλη άλλων ευπαθών ομάδων, με βάση την περιοχή όπου κατοικούν.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές: Τζαμτζής Ιορδάνης, Κοντογιάννης Γιώργος, Βλαχογιάννης Ηλίας, Μακρή- Θεοδώρου Ελένη, Κουτσούμπας Ανδρέας, Γεωργαντάς Γιώργος, Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος, Κοψαχείλης Τιμολέων, Χριστογιάννης Δημήτριος, Κέλλας Χρήστος, Αναστασιάδης Σάββας, Τσαβδαρίδης Λάζαρος, Καράογλου Θεόδωρος, Σκόνδρα Ασημίνα, Κοντογεώργος Κώστας, Μαρίνος Ανδρέας, Λυκουρέντζος Ανδρέας, Νταβλούρος Αθανάσιος, Δήμας Χρήστος, Σαμπαζιώτης Δημήτριος, Χαρακόπουλος Μάξιμος, Αντωνίου Μαρία, Αραμπατζή Φωτεινή, Πατριανάκου Φεβρωνία, Πασχαλίδης Ιωάννης, Κυριαζίδης Δημήτριος, Κόλλιας Κωνσταντίνος, Καρανάσιος Ευθύμιος, Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Καραμανλή Άννα, Τζαβάρας Κωνσταντίνος, Κεφαλογιάννης Ιωάννης.

Την επαναφορά του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης, εν όψει της ερχόμενης χειμερινής περιόδου, στα επίπεδα του 2011-2012, ζήτησε ΠΟΠΕΚ.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων τονίζει ότι για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων η ευθύνη είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης, η οποία καθυστερεί να εφαρμόσει νομοθετικές διατάξεις με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους από το 2009, αν θέλει να επιβεβαιώσει την πολιτική της βούληση και να βάλει τέλος στην γάγγραινα της οικονομίας από το λαθρεμπόριο και τη νοθεία των καυσίμων.

Όπως επισημαίνεται, οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για την αποτυχία του μέτρου της εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης- κίνησης, επιβεβαιώνουν την αρχική θέση της ΠΟΠΕΚ για το λάθος της απόφασης αυτής, που κόστισε απώλεια δημοσίων εσόδων άνω των 750 εκατ. ευρώ κατά τη χειμερινή περίοδο 2012- 2013 και 2013- 2014, αφήνοντας χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς θέρμανση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024