Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεδριάζει το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

Συνεδριάζει το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

Ενώπιον του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου τίθεται ο κατάλογος των δεσμευτικών προσφορών που υπέβαλαν υποψήφιοι μέτοχοι του πιστωτικού ιδρύματος, με στόχο τον καθορισμό των επόμενων βημάτων στη διαδικασία έκδοσης κεφαλαίου.

Ενώπιον του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου τίθεται ο κατάλογος των δεσμευτικών προσφορών που υπέβαλαν υποψήφιοι μέτοχοι του πιστωτικού ιδρύματος, με στόχο τον καθορισμό των επόμενων βημάτων στη διαδικασία έκδοσης κεφαλαίου.

Αμερικανικά και κυρίως βρετανικά επενδυτικά ταμεία συμμετείχαν στη διαδικασία έκδοσης κεφαλαίου που έκλεισε την Παρασκευή και το ΔΣ καλείται να οριστικοποιήσει τις προσφορές και να ξεκαθαρίσει την τιμή έκδοσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορέιου, η έκδοση του 1 δισ. ευρώ έχει καλυφθεί, αν και πολλά θα ξεκαθαρίσουν στη συνεδρία του ΔΣ.

Μία από τις πιο σημαντικές παραμέτρους της έκδοσης θα είναι η τιμή στην οποία αυτή θα πραγματοποιηθεί, η οποία θα καθορίσει το βαθμό απομείωσης της συμμετοχής των υφιστάμενων μετόχων.

Η τιμή θα καθορίσει και το εύρος της συμμετοχής διαφόρων επενδυτών, καθώς κάποιοι έκαναν προσφορές σε χαμηλότερες τιμές.

Οι πληροφορίες από στελέχη της Τράπεζας Κύπρου κάνουν λόγο για τιμές μεταξύ 21 και 25 σεντ, ανεβάζοντας τη συμμετοχή των νέων μετόχων στην Τράπεζα σε επίπεδα άνω του 40%.

Το τελικό ποσοστό συμμετοχής των νέων μετόχων θα εξαρτηθεί από τις προσφορές, που έχουν κατατεθεί στην πρώτη φάση της έκδοσης από υφιστάμενους μετόχους και από αυτές που θα κατατεθούν κατά τη δεύτερη φάση, η οποία θα πραγματοποιηθεί πριν την έκτακτη γενική συνέλευση.

Το ΔΣ αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση με τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της έκδοσης και να ορίσει την έκτακτη γενική συνέλευση. Για τη συνέλευση πρέπει να δοθεί προειδοποίηση τουλάχιστον 21 ημερών.

Υπό το βάρος της μεγάλης έκπτωσης, με την οποία προσφέρθηκαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου -η διοίκηση εκτιμά ότι η λογιστική αξία της βρίσκεται κοντά στα 50 σεντ ανά μετοχή- η συνέλευση των υφιστάμενων μετόχων θα πρέπει να εγκρίνει την έκδοση, με αποποίηση των προτιμησιακών δικαιωμάτων των υφιστάμενων μετόχων.

Με την έκδοση, η Τράπεζα θα αυξήσει τα κεφάλαια της κοντά στο 15% από 10,6% που είναι σήμερα, ώστε να περάσει με άνεση τα stress tests Οκτωβρίου.

Επίσης, συνεδριάζουν οι παλαιοί μέτοχοι, οι οποίοι θεωρούν ότι θίγονται τα δικαιώματα τους και προειδοποιούν με αντιδράσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024