Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σταϊκούρας: Απέτυχε η εναρμόνιση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης-κίνησης

Σταϊκούρας: Απέτυχε η εναρμόνιση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης-κίνησης

Στην παραδοχή ότι «απέτυχε» το μέτρο της εναρμόνισης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, αφού «δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα» προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Τόνισε, δε, ότι θα πρέπει να τροποποιηθούν άμεσα πολιτικές που είναι οικονομικά αναποτελεσματικές και κοινωνικά άδικες, λέγοντας με νόημα ότι «η εμμονή απέναντι σε μέτρα που δεν αποδίδουν, δεν αποτελεί ένδειξη σοφίας».

Στην παραδοχή ότι «απέτυχε» το μέτρο της εναρμόνισης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, αφού «δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα» προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε συνέντευξή του στη Realnews, ο κ. Σταϊκούρας σημειώνει ότι θα πρέπει να τροποποιηθούν άμεσα πολιτικές που είναι οικονομικά αναποτελεσματικές και κοινωνικά άδικες.

«Η εμμονή απέναντι σε μέτρα που δεν αποδίδουν, δεν αποτελεί ένδειξη σοφίας» λέει χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στην έκτακτη εισφορά, ο κ. Σταϊκούρας δηλώνει εμμέσως ότι συνεπεία των δικαστικών αποφάσεων είναι πιθανόν να διατηρηθεί και το 2015.

Δηλώνει, δε, αντίθετος στην επιλεκτική αύξηση των μισθών και προκρίνει την μείωση της φορολογίας, λέγοντας:

«Σταθερά υποστηρίζω ότι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, η μη ανατροπή της υφιστάμενης εισοδηματικής πολιτικής και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής πρέπει να οδηγήσουν στη σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Καμία αξία για τα χιλιάδες νοικοκυριά που βιώνουν στην καθημερινότητά τους τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική δεν έχουν οι διαπιστώσεις του κ. Σταϊκούρα σχετικά με το ότι η εναρμόνιση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Οι λεκτικές διαπιστώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών για την «αποτυχία» του μέτρου της εναρμόνισης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, δεν έχουν καμία αξία για τα χιλιάδες νοικοκυριά που βιώνουν στην καθημερινότητά τους τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική» τονίζεται.

«Όταν μάλιστα ο κ. Σταϊκούρας προαναγγέλλει την επέκταση της κατά τα άλλα «έκτακτης» εισφοράς και για το 2015, τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης είναι ακόμα πιο εξοργιστικά για τους πολίτες που υποφέρουν εξαιτίας των μνημονιακών δεσμεύσεων» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024