Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διευκρινίσεις Σαββαΐδου για τα πρόστιμα των εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων

Διευκρινίσεις Σαββαΐδου για τα πρόστιμα των εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων

Διευκρινίσεις για τα πρόστιμα και τη διαχείριση των εκπρόθεσμων τροποποιητικών ηλεκτρονικών φορολογικών δηλώσεων ανά περίπτωση παρέσχε η γενική γραμματέας Δημόσιων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Διευκρινίσεις για τα πρόστιμα και τη διαχείριση των εκπρόθεσμων τροποποιητικών ηλεκτρονικών φορολογικών δηλώσεων ανά περίπτωση παρέσχε η γενική γραμματέας Δημόσιων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της κ. Σαββαΐδου όλες οι τροποποιητικές ηλεκτρονικά υποβληθείσες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ανεξάρτητα από τις μεταβολές που θα δηλώνονται σε αυτές (έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3) θα εκκαθαρίζονται άμεσα και εκ των υστέρων θα διενεργείται δειγματοληπτικός έλεγχος ανάλογα με το αντικείμενο της τροποποιητικής (περίπτωση ανάκλησης εισοδήματος ή ανάκλησης τεκμηρίων, τροποποιητικές δηλώσεις για τις οποίες έχει δηλωθεί αυτοέλεγχος κατά την αρχική υποβολή κτλ).

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής χρεωστικών τροποποιητικών δηλώσεων, επιβάλλονται οι πρόσθετοι φόροι (προσαύξηση φόρου 1% για κάθε μήνα εκπρόθεσμης υποβολής αρχής γενομένης από 15.7 2014), ενώ μετά την απόκτηση εκτελεστού τίτλου επιβάλλεται πρόστιμο και υπολογίζονται οι τόκοι. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων από τις οποίες δεν προκύπτει φορολογική υποχρέωση (μηδενικές ή πιστωτικές) ή τροποποιητικών δηλώσεων πληροφοριακού χαρακτήρα επιβάλλονται πρόστιμα έως 100 ευρώ.

Εφόσον ο φορολογούμενος υποβάλλει εκπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος για να δηλώσει κάποιο στοιχείο με την παράλειψη του οποίου, δεν παρέβη κάποια φορολογική διάταξη, δεν επιβάλλεται πρόστιμο.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος , τροποποιητικές δηλώσεις με τις οποίες ο φορολογούμενος μεταβάλλει ποσά σε κωδικούς που έχουν προσυμπληρωθεί από τη φορολογική διοίκηση, θα παραλαμβάνονται από την εφορία, εφόσον ο φορολογούμενος προσκομίζει δικαιολογητικά, από τα οποία προκύπτει η σχετική μεταβολή (όπως ιδίως χειρόγραφη βεβαίωση αποδοχών ή υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είχε απασχοληθεί από τον συγκεκριμένο εργοδότη κλπ). Στην περίπτωση αυτή δεν επιβάλλονται κυρώσεις.

Τέλος, εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις σε περίπτωση που εκκρεμεί προς εκκαθάριση αρχική ή εμπρόθεσμη τροποποιητική διότι τελεί υπό έλεγχο υποβάλλονται μόνο στην εφορία χωρίς κυρώσεις. Ομοίως, τροποποιητικές δηλώσεις με επιφύλαξη υποβάλλονται μόνο στην εφορία.

Θ.Κ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024