Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παράταση στην προθεσμία δήλωσης διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας

Παράταση στην προθεσμία δήλωσης διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας

Μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2014 θα μπορούν οι λογιστές και οι φοροτέχνες να προχωρούν στην εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών, πέραν του έτους, βάσει του πραγματικού χρόνου διακοπής. Εάν περάσει η προθεσμία και δεν δηλώσουν εγκαίρως τη διακοπή εργασιών και το κάνουν μεταγενέστερα θα θεωρηθεί πως η διακοπή των εργασιών έγινε κατά την ημέρα υποβολής της δήλωσης και οι επιχειρήσεις θα κληθούν να υποβάλλουν όλες τις φορολογικές δηλώσεις και τους αναλογούντες φόρους και εισφορές για το ενδιάμεσο διάστημα.

Μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2014 θα μπορούν οι λογιστές και οι φοροτέχνες να προχωρούν στην εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών, πέραν του έτους, βάσει του πραγματικού χρόνου διακοπής.

Σύμφωνα με σχετική διευκρινιστική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων τα φυσικά, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες μπορούν, για τη διακοπή των εργασιών τους να υποβάλλουν στον υπάλληλο του τμήματος ή γραφείου της διοικητικής και μηχανογραφικής υποστήριξης της εφορίας στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η έδρα της επιχείρησης, τη δήλωση διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας, (έντυπο Μ4) μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2014.

Σημειώνεται πως η αρχική προθεσμία για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών έληγε στις 19 Ιουνίου και παρατάθηκε για τις 25 Ιουλίου. Ωστόσο, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα των επαγγελματιών του κλάδου το υπουργείο παρέτεινε για δεύτερη φορά την προθεσμία.

Έτσι, έως τις 26 Σεπτεμβρίου οι επιτηδευματίες που σταμάτησαν να ασκούν το επιτήδευμα τους το 2011 ή δεν έχουν κάποιο εισόδημα από αυτό θα πρέπει να δηλώνουν πως διέκοψαν τις εργασίες τους (στο τέλος του 2011). Εάν περάσει η προθεσμία και δεν δηλώσουν εγκαίρως τη διακοπή εργασιών και το κάνουν μεταγενέστερα θα θεωρηθεί πως η διακοπή των εργασιών έγινε κατά την ημέρα υποβολής της δήλωσης και θα κληθούν να υποβάλλουν όλες τις φορολογικές δηλώσεις και τους αναλογούντες φόρους και εισφορές για το ενδιάμεσο διάστημα.

Θ.Κ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024