Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στα υψηλότερα επίπεδα 18 μηνών η κινεζική μεταποίηση τον Ιούλιο

Στα υψηλότερα επίπεδα 18 μηνών η κινεζική μεταποίηση τον Ιούλιο

Η δραστηριότητα του κινεζικού βιομηχανικού κλάδου αυξήθηκε τον Ιούλιο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 18 μηνών, στηριζόμενη από τις νέες παραγγελίες. Προκαταρκτική έρευνα των HSBC/Markit κατέδειξε πως ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Κίνας αυξήθηκε στις 52 μονάδες τον Ιούλιο από 50,7 μονάδες τον Ιούνιο, ξεπερνώντας την πρόβλεψη των αναλυτών που ανέμεναν άνοδο στις 51 μονάδες.

Η δραστηριότητα του κινεζικού βιομηχανικού κλάδου αυξήθηκε τον Ιούλιο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 18 μηνών, στηριζόμενη από τις νέες παραγγελίες.

Προκαταρκτική έρευνα των HSBC/Markit κατέδειξε πως ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Κίνας αυξήθηκε στις 52 μονάδες τον Ιούλιο από 50,7 μονάδες τον Ιούνιο, ξεπερνώντας την πρόβλεψη των αναλυτών που ανέμεναν άνοδο στις 51 μονάδες.

Σύμφωνα με την HSBC η οικονομική δραστηριότητα συνέχισε να βελτιώνεται, τον Ιούλιο, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που έλαβε η κινεζική κυβέρνηση έχουν αποτελέσματα.

Η τράπεζα αναμένει ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην ασιατική χώρα θα διατηρήσουν τη διευκολυντική πολιτική κατά τη διάρκεια των προσεχών μηνών ώστε να εδραιωθεί η ανάκαμψη.

Tο Reuters αναφέρεται πάντως σε εκτιμήσεις αναλυτών σύμφωνα με τους οποίους η ανάκαμψη στην Κινά εμφανίζεται ανομοιογενής, και μπορεί να χρειαστούν περισσότερα «κίνητρα» για να αντισταθμισθούν οι επιπτώσεις από το «πάγωμα» της αγοράς ακινήτων στην ευρύτερη οικονομία, αλλά και η αύξηση των κινδύνων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, όπως η επιδείνωση της πιστωτικής ποιότητας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024