Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Χαμηλότερες των προσδοκιών του ΔΝΤ οι οικονομικές επιδόσεις Ρωσίας και ΗΠΑ

Στην τρίτη συνεχόμενη αναθεώρηση των προβλέψεων του για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές μέσα στο 2014 θα προχωρήσει σήμερα Πέμπτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.  Σύμφωνα με εκθέσεις ανά χώρα που έχει δημοσιοποιήσει το ΔΝΤ τις τελευταίες εβδομάδες, αναμένεται σήμερα να υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη σε Ρωσία, ΗΠΑ και Ευρωζώνη.

Στην τρίτη συνεχόμενη αναθεώρηση των προβλέψεων του για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές μέσα στο 2014 θα προχωρήσει σήμερα Πέμπτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με εκθέσεις ανά χώρα που έχει δημοσιοποιήσει το ΔΝΤ τις τελευταίες εβδομάδες, αναμένεται σήμερα να υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη σε Ρωσία, ΗΠΑ και Ευρωζώνη. Αντίθετα καλύτερες των προβλέψεων που είχε διατυπώσει το Ταμείο τον προηγούμενο Απρίλιο έχουν αποδειχθεί οι επιδόσεις της ιαπωνικής και της βρετανικής οικονομίας.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ, θα παρουσιάσει από την Πόλη του Μεξικού τις αναθεωρημένες προβλέψεις του Ταμείου για την παγκόσμια ανάπτυξη οι οποίες θα λαμβάνουν υπόψη τις εξελίξεις σε Ρωσία και Ουκρανία, αλλά και τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Το τμήμα αναλύσεων του ΔΝΤ κατά την νέα αναθεώρηση των παγκόσμιων οικονομικών προοπτικών έλαβε υπόψη τους νέους δείκτες και σταθμίσεις για την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών στα κράτη μέλη του οργανισμού.

Στα μέσα Απριλίου το ΔΝΤ είχε υποβαθμίσει την πρόβλεψη του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2014 από το 3,7% στο 3,4%, γεγονός που είχε αποδώσει στο αδύναμο πρώτο τρίμηνο της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και στις χαμηλότερες επιδόσεις αναδυόμενων οικονομιών. Ωστόσο, δεν είναι ευκρινές το αν η πρόβλεψη αυτή θα αλλάξει με τις σημερινές ανακοινώσεις.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεση που θα δημοσιοποιήσει σήμερα –επί μεξικανικού εδάφους- αναμένεται να εστιάσει στις οικονομικές προοπτικές της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία με αφορμή την ουκρανική κρίση έχουν επιφέρει στασιμότητα στην ανάπτυξή της, έχουν παγώσει τις επενδύσεις και μπορεί να οδηγήσουν τη Μόσχα σε οικονομική απομόνωση.

Το Ταμείο μέχρι σήμερα προβλέπει ότι η αύξηση του ρωσικού ΑΕΠ εφέτος θα κυμανθεί στο 0,2%, ωστόσο δεν αποκλείεται σήμερα να αναθεωρήσει την εκτίμηση αυτή σε ύφεση κοντά στο 1%

Θ.Κ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024