Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο 135,6% του ΑΕΠ έφτασε το δημόσιο χρέος της Ιταλίας

Στο 135,6% του ΑΕΠ έφτασε το δημόσιο χρέος της Ιταλίας

Το πρώτο τρίμηνο του 2014 το δημόσιο χρέος της Ιταλίας έφτασε στο 135,6% του ΑΕΠ, δείχνουν τα επίσημα στοιχεία που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα η Eurostat. Συνολικά, το δημόσιο χρέος της χώρας έφτασε τα 2,120 τρισεκατομμύρια ευρώ. Πράσινο φως για 24 αναπτυξιακά σχέδια έδωσε ο Ρέντσι.

Το πρώτο τρίμηνο του 2014 το δημόσιο χρέος της Ιταλίας έφτασε στο 135,6% του ΑΕΠ, δείχνουν τα επίσημα στοιχεία που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα η Eurostat. Συνολικά, το δημόσιο χρέος της χώρας έφτασε τα 2,120 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Τράπεζας της Ιταλίας, το ΑΕΠ της χώρας αναμένεται να αναπτυχθεί μόνον οριακά φέτος (+0,2%), αν και πριν από λίγες εβδομάδες το Στατιστικό Ινστιτούτο (Istat) έκανε πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις (+0,6%).

Σε μια προσπάθεια τόνωσης της ανάπτυξης, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έδωσε το πράσινο φως σε 24 αναπτυξιακά σχέδια συνολικής αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτά αφορούν την δημιουργία υποδομών, κυρίως στον ιταλικό νότο.

Πρόκειται για έργα που στηρίζονται σε μεικτά κεφάλαια, με δημόσια κονδύλια της τάξης των 700 εκατομμυρίων ευρώ. Το 80% των έργων θα εκτελεστεί στην Κάτω Ιταλία.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Ρέντσι ελπίζει η υλοποίηση των έργων αυτών να δημιουργήσει 25.000 θέσεις εργασίας.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο υπουργός οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Kάρλο Παντοάν δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι «η χρήση της ευελιξίας εντός των καθορισμένων κανόνων πρέπει να αποτελέσει το κύριο σημείο εκκίνησής μας».

Αναφερόμενος στο μέλλον της οικονομίας της Ιταλίας, ο Παντοάν πρόσθεσε ότι «η χώρα χρειάζεται ένα ως τρία χρόνια για να μπορέσει να δρέψει καρπούς». Σε σχέση με την οικονομική φάση που διέρχεται η Γερμανία δήλωσε ότι «τα πρόσφατα μακροοικονομικά στοιχεία που φθάνουν από την Γερμανία προκαλούν ανησυχία. Δείχνουν ότι η οικονομική αδυναμία δεν έχει παρέλθει και ότι αντιθέτως, έχει διευρυνθεί σε σχέση με πριν από έξι μήνες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024