Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χαρδούβελης: Ο υγιής ανταγωνισμός στο επίκεντρο του νέου αναπτυξιακού προτύπου

Χαρδούβελης: Ο υγιής ανταγωνισμός στο επίκεντρο του νέου αναπτυξιακού προτύπου

Στην αποσαφήνιση ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα συμπαγές και αναλυτικό σχέδιο το οποίο θα θέσει σε διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς αλλά και με το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σχετικά με το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας. Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από αναφορά του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κοντογιάννη.

Στην αποσαφήνιση ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα συμπαγές και αναλυτικό σχέδιο το οποίο θα θέσει σε διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς, αλλά και με το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σχετικά με το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από αναφορά του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κοντογιάννη.

Όπως τονίζεται, ολόκληρο το σχέδιο του νέου αναπτυξιακού προτύπου θα διαπνέεται από μια φιλοσοφία ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού με τρόπο που θα επιτρέπει σε όλες τις επιχειρήσεις της πατρίδας μας, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, να δραστηριοποιούνται με τους καλύτερους δυνατούς όρους και να αυξήσουν την εξωστρέφεια τους.

«Μείζων στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης, εκτός από την αντιμετώπιση της οξείας οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, είναι η θεμελίωση ενός ανταγωνιστικού, εξωστρεφούς και μακρόπνοου αναπτυξιακού σχεδίου» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάρτιση των βασικών σημείων των προτεινόμενων δημόσιων πολιτικών που περιλαμβάνονται στο ως άνω σχέδιο, βασίζεται σε συγκεκριμένη επιστημονική και ερευνητική τεκμηρίωση των ΙΟΒΕ, ΚΕΠΕ και McKinsey&Company.

«Η κυβέρνηση επεξεργάζεται τα παραδοτέα των προαναφερθέντων οργανισμών με στόχο να συνθέσει ένα συμπαγές και αναλυτικό σχέδιο το οποίο θα θέσει σε διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς αλλά και με το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας» αναφέρει ο κ. Χαρδούβελης και ενημερώνει ότι ολόκληρο το σχέδιο διαπνέεται από μια φιλοσοφία ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού που θα επιτρέπει σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το μέγεθος τους, να δραστηριοποιούνται με τους καλύτερους δυνατούς όρους και να αυξήσουν την εξωστρέφεια τους.

Τέλος, σημειώνει πως βασική στόχευση του σχεδίου, ειδικά για τον κλάδο πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της προστιθέμενης αξίας τους, με έμφαση στην τυποποίηση και τον ποιοτικό έλεγχο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024