Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίκαιο επιμερισμό των φορολογικών βαρών ζήτησε ο Θ.Φέσσας

Δίκαιο επιμερισμό των φορολογικών βαρών ζήτησε ο Θ.Φέσσας

Στην ανάγκη δίκαιου επιμερισμού των φορολογικών βαρών, αλλά και άμεσης νομοθέτησης των αλλαγών στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αναφέρθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.

Στην ανάγκη δίκαιου επιμερισμού των φορολογικών βαρών, αλλά και άμεσης νομοθέτησης των αλλαγών στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αναφέρθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.

Ο κ. Χαρδούβελης ήταν επίσημος προσκεκλημένος στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβούλιου που διεξήχθη στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Καλωσορίζοντας τον υπουργό ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας ανέφερε πως ο ιδιωτικός τομέας, οι υγιείς, σοβαρές επιχειρήσεις ζητούν σήμερα σταθερότητα, μεταρρυθμίσεις και ασφάλεια δικαίου για να παράγουν πλούτο. Επεσήμανε δε ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν αφορούν κάποιο αφηρημένο στόχο ή μια εμμονή της κυβέρνησης, της τρόικας ή μεμονωμένων ομάδων συμφερόντων.

«Τις δομικές αλλαγές τις χρειαζόμαστε για εμάς, δεν είναι ούτε αγγαρεία ούτε τιμωρία. Όσο τις αντιμετωπίζουμε με δυσθυμία και καθυστερούμε, πολλαπλασιάζουμε τις πιθανότητες να βυθιστούμε σε μια αργή, τριτοκοσμική οικονομική και κοινωνική απομόνωση που θα την πληρώνουμε όλο και πιο ακριβά», τόνισε.

Αναφερόμενος στη δημοσιονομική σταθερότητα ο επικεφαλής του ΣΕΒ ανέφερε ότι αυτή μπορεί να συνυπάρχει με αλλαγές που θα στηρίζουν και τις επιχειρήσεις και θα εμπεδώσουν την αισιοδοξία σε εργαζόμενους και ανέργους.

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναφέρθηκε στο θέμα του εκσυγχρονισμού της φορολογικής νομοθεσίας και στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Ειδικότερα, στάθηκε στην ανάγκη υιοθέτησης μέτρων, όπως η καθιέρωση ανεξάρτητου φορέα ερμηνείας της φορολογικής νομοθεσίας, η διατήρηση του φορολογικού πιστοποιητικού και η επανασύσταση της διαρκούς Επιτροπής συνεργασίας του υπουργείου με τους φορείς της αγοράς, ενώ επέμεινε στην ανάγκη θωράκισης και ενίσχυσης της ανεξαρτησίας του θεσμού του Γενικού Γραμματέα Εσόδων.

Αναφερόμενος στο ενεργειακό επισήμανε ότι ο ΣΕΒ επανειλημμένα έχει ζητήσει να επανεξεταστεί ο ΕΦΚ καυσίμων ειδικά για τη μεταποίηση και πρότεινε ξανά την άμεση σύγκληση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Βιομηχανική Πολιτική με θέμα το κόστος του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού και τη μείωση των αντίστοιχων ειδικών φόρων.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναφέρθηκε και στο κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, σημειώνοντας ότι η διαφύλαξη της υγιούς λειτουργίας της αγοράς απαιτεί την άμεση νομοθετική του επίλυση, εντός των επόμενων 2-3 μηνών. Έθεσε μάλιστα τον προβληματισμό ότι οι υγιείς επιχειρήσεις βρίσκονται σε μειονεκτική θέση απέναντι σε εκείνες που μέχρι σήμερα οι τράπεζες τις στηρίζουν για να μην καταρρεύσουν. «Για αυτές τις υγιείς επιχειρήσεις αποτελεί σημαντικό θέμα να μην βρεθούν χαμένες μέσα από τη διαδικασία εξυγίανσης των υπολοίπων», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του κ. Υπουργού σημειώνοντας ότι η σταδιακή μετάβαση σε ένα δίκαιο σύστημα επιμερισμού των βαρών, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024