Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινά η νέα επισκόπηση προόδου της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα

Ξεκινά η νέα επισκόπηση προόδου της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα

Αρχίζει σήμερα, Πέμπτη στις 17:30 η επισκόπηση προόδου της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα. Στη συνάντηση με τον Γκίκα Χαρδούβελη αναμένεται να παρίστανται ο Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ και ο Ντέκλαν Κοστέλο της Επιτροπής (αντικατέστησε τον Ματίας Μορς), αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τον Πολ Τόμσεν που θα έλθει με καθυστέρηση στην Αθήνα.

Αρχίζει σήμερα, Πέμπτη στις 17:30 η επισκόπηση προόδου της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα.

Επίσημα, η 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ξεκινήσει όταν υλοποιηθούν όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα της τέταρτης αξιολόγησης, ωστόσο αρχής γενομένης από σήμερα θα εξετασθούν τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με τη δόση του 1 δισ. ευρώ, η εκτέλεση του προϋπολογισμού και ειδικά οι εξελίξεις που σχετίζονται με τις δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια, οι αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικό, αλλά και το θέμα της διαχείρισης του χρέους των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Στην απογευματινή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη αναμένεται να παρίστανται ο Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ και ο Ντέκλαν Κοστέλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (αντικατέστησε τον Ματίας Μορς), αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τον Πολ Τόμσεν που θα έλθει με καθυστέρηση στην Αθήνα και στη σημερινή συνάντηση αναμένεται να αντικατασταθεί από τον αναπληρωτή επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ρίσι Γκογιάλ.

Επιδίωξη του κ. Χαρδούβελη είναι στην τρέχουσα επισκόπηση να επιβεβαιωθεί το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων και μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψει να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο η διαπραγμάτευση για το χρέος.

Θ.Κ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024