Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες για άμεση επιστροφή στις αγορές

Δεν επιβεβαιώνουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου πληροφορίες που έφεραν την κυβέρνηση να προχώρα άμεσα σε ανακοινώσεις σχετικά με την έκδοση ομολόγου. Το in.gr απευθύνθηκε για το θέμα σε αρμόδιο αξιωματούχο, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα σχετικά με την έκδοση ομολόγου. «Θέμα ομολόγου δεν βρίσκεται στην ατζέντα» αποσαφήνισε.

Δεν επιβεβαιώνουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου πληροφορίες που έφεραν την κυβέρνηση να προχώρα άμεσα σε ανακοινώσεις σχετικά με την έκδοση ομολόγου.

Οι εν λόγω πληροφορίες -λαμβάνοντας μερικώς αφορμή από την υποχώρηση που καταγράφουν τις τελευταίες ημέρες οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων- υποστήριζαν ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα σε ανακοινώσεις αναφορικά με νέα έκδοση ομολόγου.

Το in.gr απευθύνθηκε για το θέμα σε αρμόδιο αξιωματούχο, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα σχετικά με την έκδοση ομολόγου. «Θέμα ομολόγου δεν βρίσκεται στην ατζέντα» αποσαφήνισε.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους έχει εξετάσει διάφορά σενάρια για την νέα έξοδο της χώρας στις αγορές, κάτι που θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 και εφόσον οι συνθήκες κριθούν κατάλληλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτά τα σχέδια περιλαμβάνεται η έκδοση ομόλογου 7ετούς διάρκειας έως και 5 δισ. ευρώ, αλλά και 3ετούς ομολόγου ύψους έως 2 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, ακόμη η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ούτε στον τρόπο, ούτε στον χρόνο που θα επανέλθει -για δεύτερη φορά- στις αγορές, καθώς για να γίνει αυτό θα πρέπει να συνυπολογίσει μια σειρά από παραμέτρους.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024