Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για την υποβολή του Ε9

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (Ε9), από τους υπόχρεους φορολογούμενους. Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή της παραπάνω δήλωσης εκπροθέσμως, επιβαρύνεται με πρόστιμο 100 ευρώ. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, οι αρμόδιες φορολογικές αρχές προωθούν ρύθμιση για την απαλλαγή εκπρόθεσμων δηλώσεων Ε9 από το σχετικό πρόστιμο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα διορθώσεων στα στοιχεία ακινήτων του Ε9 έως και τρεις μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων αυτών.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (Ε9), από τους υπόχρεους φορολογούμενους. Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή της παραπάνω δήλωσης εκπροθέσμως, επιβαρύνεται με πρόστιμο 100 ευρώ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, οι αρμόδιες φορολογικές αρχές προωθούν ρύθμιση για την απαλλαγή εκπρόθεσμων δηλώσεων Ε9 από το σχετικό πρόστιμο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα διορθώσεων στα στοιχεία ακινήτων του Ε9 έως και τρεις μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων αυτών.

Επί των στοιχείων περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων, θα βασιστεί η έκδοση των εκκαθαριστικών για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Υπενθυμίζεται ότι υποχρέωση υποβολής δήλωσης Ε9 για το έτος 2014 έχουν όσοι φορολογούμενοι είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση εντός του έτους 2013.

Σημειώνεται πως από χθες το βράδυ η εφαρμογή υποβολής του Ε9 παρουσιάζει «αρρυθμίες» και υπάρχουν εκατοντάδες καταγγελίες φορολογούμενων που δεν μπορούν να καταθέσουν το έντυπο στοιχείων ακινήτων.

Στο θέμα τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα νέα προβλήματα, που παρουσιάζονται ξανά από χθες στο TAXISNET, καθιστούν αδύνατη την υποβολή Ε9 από τους φορολογούμενους στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων. Για το σκοπό αυτό, κρίνεται περισσότερο από απαραίτητη η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή του εντύπου, έως τις 30 Ιουνίου, μαζί με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, ώστε να σταματήσει το ταχύτερο δυνατό η ταλαιπωρία των φορολογουμένων.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024