Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μόλις σε 6 στις 100 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις τη Μ.Εβδομάδα

Μόλις σε 6 στις 100 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις τη Μ.Εβδομάδα

Χαμηλά κινήθηκε η φορολογική παραβατικότητα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία των 2.289 προληπτικών ελέγχων που διενήργησαν εφορίες και τελωνεία σε όλη των χώρα. Η μέση ποσοστιαία παραβατικότητα στην επικράτεια ανήλθε στο 5,91%.

Χαμηλά κινήθηκε η φορολογική παραβατικότητα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία των 2.289 προληπτικών ελέγχων που διενήργησαν εφορίες και τελωνεία σε όλη των χώρα.

Από τις εφορίες πραγματοποιήθηκαν 1.879 προληπτικοί έλεγχοι από τους οποίους οι 324 αφορούσαν σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εστίαση και τη διασκέδαση, ενώ οι 807 αφορούσαν σε κρεοπωλεία, σφαγεία και λοιπές συναφείς επιχειρήσεις. Σε 111 από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποιήθηκε έλεγχος διαπιστώθηκαν συνολικά 145 παραβάσεις. Στις υπόλοιπες 1.768 ελεγχόμενες επιχειρήσεις δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση.

Η πλειοψηφία των ελέγχων πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στο υπόλοιπο της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι περισσότερες επιχειρήσεις με παράβαση εντοπίστηκαν στην Πελοπόννησο (25 επιχειρήσεις με συνολικά 32 παραβάσεις). Η μέση ποσοστιαία παραβατικότητα στην επικράτεια ανήλθε στο 5,91%. Η παραβατικότητα για άλλη μία εβδομάδα εντοπίσθηκε κατά κύριο λόγο στη μη έκδοση στοιχείων.

Από τα συνεργεία ελέγχου στα τελωνεία πραγματοποιήθηκαν στην επικράτεια συνολικά 410 προληπτικοί έλεγχοι στη διακίνηση προϊόντων που υπόκεινται σε ΕΦΚ, αυτοκίνητα οχήματα, εφοδιασμούς πλοίων κ.λπ. Σε 8 από τις περιπτώσεις ελέγχου διαπιστώθηκε παράβαση, ενώ σε 11 υποθέσεις η έρευνα για τον καταλογισμό παράβασης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι παραπάνω έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τα τελωνεία Ε΄ Θεσσαλονίκης, Ν. Μουδανιών, Καβάλας, Κομοτηνής, Πατρών, Δ΄ Πειραιά, ΣΤ’ Πειραιά, Ελ. Βενιζέλου, Ναυπλίου, Β΄ Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Λάρισας, Βόλου, Ρόδου, Ηγουμενίτσας, Μυτιλήνης, Δράμας, Ξάνθης και Σερρών.

Το μεγαλύτερο ποσοστό επί του συνόλου των προληπτικών ελέγχων πραγματοποιήθηκαν στις τελωνειακές περιφέρειες Καβάλας και Θεσσαλονίκης, καθώς στις περιφέρειες αυτές παρουσιάζονται αυξημένοι κίνδυνοι κατά τη διακίνηση προϊόντων που πραγματοποιείται στα πλαίσια του διασυνοριακού εμπορίου με χώρες όπως η Π.Γ.Δ.Μ. και η Βουλγαρία.

Κατά την μεγάλη εβδομάδα κατασχέθηκαν 244 φιάλες λαθραίων ποτών, 165 λίτρα πετρελαίου κίνησης, τρία αυτοκίνητα, ένα φορτηγό, 6,400 λαθραία τσιγάρα, 800 γραμμάρια καπνού, 1.000 τεμάχια πούρα, 6.750 ευρώ, 30.950 δολάρια κ.ά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024