Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Vivartia: Προσύμφωνο εξαγοράς του 43% της Μεβγάλ από την οικογένεια Παπαδάκη – Χατζηθεοδώρου

Vivartia: Προσύμφωνο εξαγοράς του 43% της Μεβγάλ από την οικογένεια Παπαδάκη – Χατζηθεοδώρου

Η Marfin Investment Group ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι η Δέλτα Τροφίμων που ανήκει στη θυγατρική της Vivartia υπέγραψε προσύμφωνο εξαγοράς ποσοστού 43% της Μεβγάλ ΑΕ από την οικογένεια Παπαδάκη – Χατζηθεοδώρου που τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Το τίμημα της εξαγοράς συμφωνήθηκε στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Η Marfin Investment Group ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι η Δέλτα Τροφίμων που ανήκει στη θυγατρική της Vivartia υπέγραψε προσύμφωνο εξαγοράς ποσοστού 43% της Μεβγάλ ΑΕ από την οικογένεια Παπαδάκη – Χατζηθεοδώρου που τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Το τίμημα της εξαγοράς συμφωνήθηκε στα 4,5 εκατ. ευρώ και θα καταβληθεί μετά από την εξόφληση υποχρεώσεως της Μεβγάλ προς τη Δέλτα ύψους 3,8 εκατ. ευρώ και την εξόφληση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που αναμένεται να χορηγηθεί από τις δανείστριες τράπεζες προς την Μεβγάλ στα πλαίσια της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Μέχρι την έγκριση της εξαγοράς από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τη μεταβίβαση των μετοχών, που μαζί με τις μετοχές που ήδη κατέχει η Δέλτα θα αυξήσουν τη συμμετοχή της στο 57,8% των μετοχών της Μεβγάλ, καθήκοντα προέδρου της Μεβγάλ θα αναλάβει η Μαίρη Χατζάκου και αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου ο Πέτρος Παπαδάκης.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία ο διευθύνων σύμβουλος της Vivartia Ι. Αρτινός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Μεβγάλ έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση λόγω των αρνητικών συνθηκών της περιόδου και η συμφωνία που έγινε ανοίγει το δρόμο καταρχήν για την επιβίωση της εταιρείας μέσα από την άριστη συνεργασία μας με την κα. Μαίρη Χατζάκου, τον κ. Πέτρο Παπαδάκη και τις δανείστριες τράπεζες. Ακολούθως υπολογίζουμε ότι η Δέλτα με τη τεχνογνωσία της και τις σημαντικές συνέργειες που θα προκύψουν μεταξύ των δύο εταιρειών θα βοηθήσει την Μεβγάλ να αποκαταστήσει μια ανελικτική πορεία προς όφελος των εργαζομένων της, των Ελλήνων γαλακτοπαραγωγών, της Ελληνικής Οικονομίας αλλά και των μετόχων της».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024