Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο τελικό στάδιο η έγκριση κονδυλίων της ΕΕ προς την Ελλάδα

Στο τελικό στάδιο η έγκριση κονδυλίων της ΕΕ προς την Ελλάδα

Τα νέα κονδύλια των περιφερειακών προγραμμάτων πολιτικής συνοχής της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020 προς την Ελλάδα, θα στραφούν κυρίως σε προγράμματα εξωστρέφειας, καινοτομίας, εκπαίδευσης, απασχόλησης, ποιοτικού τουρισμού και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως ανέφεραν ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης και ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν.

Τα νέα κονδύλια των περιφερειακών προγραμμάτων πολιτικής συνοχής της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020 προς την Ελλάδα, θα στραφούν κυρίως σε προγράμματα εξωστρέφειας, καινοτομίας, εκπαίδευσης, απασχόλησης, ποιοτικού τουρισμού και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αυτό ανέφεραν ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης και ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν μετά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο Επίτροπος δήλωσε ικανοποιημένος από τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική κυβέρνηση οι οποίες την κατατάσσουν στην πρώτη θέση μεταξύ των 28 της ΕΕ στην απορροφητικότητα από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Συνοχής και σημείωσε ότι από την ενημέρωση που είχε διαπίστωσε με ικανοποίηση ότι τα χρήματα που δόθηκαν στις τράπεζες διοχετεύονται στην αγορά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πρόσθεσε ότι σύντομα θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την Ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής, ώστε το συντομότερο δυνατόν τα νέα περιφερειακά προγράμματα που βρίσκονται στο τελικό στάδιο έγκρισης να λάβουν χρηματοδότηση.

Η Ελληνική κυβέρνηση όπως δήλωσε ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης -και επιβεβαίωσε ο επίτροπος- έχει καταθέσει ήδη τις προτάσεις της και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την αισιοδοξία ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για τους τομείς που θα στραφεί η χρηματοδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο 2014-2020 το ποσό που θα επενδύσει η ΕΕ στην Ελλάδα είναι 15,52 δισ. ευρώ.

Ο Επίτροπος υπογράμμισε ότι πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον η καλή πορεία που έχει η χώρα στον τομέα της απορρόφησης των κονδυλίων και να δοθεί έμφαση σε νέους τομείς όπως ο ποιοτικός τουρισμός δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος.

Ο υπουργός σημείωσε ότι έχει καταθέσει η Ελλάδα τις προτάσεις της οι οποίες αφορούν σε ένα ποιοτικά διαφορετικό ΕΣΠΑ που θα δίνει έμφαση, όχι στις υποδομές, αλλά σε προγράμματα εξωστρέφειας, καινοτομίας, εκπαίδευση και απασχόλησης.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας σε ό,τι αφορά στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμεία βρίσκεται:

– Στην πρώτη θέση για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με ποσοστό 81,68%.

– Στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο το ποσοστό απορρόφησης είναι 70,64% έναντι 68,71% που είναι ο κοινοτικός μέσος όρος και είναι στη 12η θέση.

– Στο Ταμείο Συνοχής η ελληνική επίδοση είναι η τρίτη καλύτερη στην ΕΕ με ποσοστό 81,88%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024