Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα 4,5% ορίστηκε η απόδοση του ομολόγου της Εθνικής

Στα 4,5% ορίστηκε η απόδοση του ομολόγου της Εθνικής

Στο 4,5% διαμορφώθηκε η απόδοση του πενταετούς ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας, ύψους 750 εκατ. ευρώ, με την έκδοση να υπερκαλύπτεται γύρω στις τρεις φορές, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας. Το κουπόνι θα είναι στο 4,375%. Για ψήφο εμπιστοσύνης στην ΕΤΕ, μιλά η διοίκησή της, σημειώνοντας και το γεγονός ότι η απόδοση διαμορφώθηκε κάτω από το 4,95% του 5ετούς κρατικού ομολόγου, κάτι που δεν συνηθίζεται.

Στο 4,5% διαμορφώθηκε η απόδοση του πενταετούς ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας, ύψους 750 εκατ. ευρώ, με την έκδοση να υπερκαλύπτεται γύρω στις τρεις φορές, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας. Το κουπόνι θα είναι στο 4,375%.

Νωτίτερα το Reuters μετέδιδε οτι στο 4,5% θα τιμολογηθεί αργότερα την Πέμπτη η απόδοση του πενταετούς ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας, ύψους 750 εκατ. ευρώ, με τους επενδυτές να έχουν προσφέρει ήδη πάνω από 2,25 δισ. ευρώ, αναφέρει το Reuters. Συμμετείχαν περίπου 170 επενδυτές, λενε οι πληροφορίες.

Για ψήφο εμπιστοσύνης στην ΕΤΕ, μιλά η διοίκησή της, σημειώνοντας και το γεγονός ότι η απόδοση διαμορφώθηκε κάτω από το 4,95% του 5ετούς ομολόγου που εξέδωσε το ελληνικό Δημόσιο, κάτι που δεν συνηθίζεται.

Παραδοσιακά, τα ομόλογα των τραπεζών τιμολογούνται υψηλότερα από τα κρατικά ομόλογα εξαιτίας του αυξημένου επενδυτικού κινδύνου που ενέχουν.

Όπως αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές είναι η πρώτη εταιρική έκδοση με κόστος χαμηλότερο του αντίστοιχης διάρκειας ομολόγου του ελληνικού δημοσίου, γεγονός που θεωρείται ιδιαίτερη επιτυχία για την Εθνική Τράπεζα (διαμορφώθηκε σε 50 μονάδες βάσης χαμηλότερα σε σχέση με την απόδοση του 5ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου πριν λίγες εβδομάδες).

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, η άντληση ρευστότητας 750 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, μέσω του νέου πενταετούς ομολόγου, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, μέσω της χορήγησης νέων δανείων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με επιτόκια χαμηλότερα από τα ισχύοντα σήμερα στην αγορά, συμβάλλοντας έτσι στην επανεκκίνηση της ανάπτυξης που είναι το μεγάλου ζητούμενο.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Εθνικής για την επιτυχή ολοκλήρωση της έκδοσης του πενταετούς ομολόγου, αναφέρει: «η Εθνική Τράπεζα προχώρησε σε έκδοση ομολόγου κύριου χρέους (senior unsecured bond) ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, 5ετούς διάρκειας.»

» Το βιβλίο προσφορών για την έκδοση υπερκαλύφθηκε σήμερα περί τις 3 φορές. Η απόδοση του ομολόγου κατά την έκδοση διαμορφώθηκε στο 4,50% ενώ το τοκομερίδιο θα είναι 4,375%. Η τιμή έκδοσης του ομολόγου ορίστηκε στο 99,451%. Συντονιστές έκδοσης ήταν οι τράπεζες Bank of America Merrill Lynch, Citi, Goldman Sachs, HSBC και Morgan Stanley».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024