Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κ.Χατζηδάκης: Ανάσα ρευστότητας για τις επιχειρήσεις η συμφωνία με την KfW

Κ.Χατζηδάκης: Ανάσα ρευστότητας για τις επιχειρήσεις η συμφωνία με την KfW

«Η συμφωνία που υπεγράφη με τη Γερμανική Επενδυτική Τράπεζα (KfW) για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι σημαντική, καθώς θα αποτελέσει ανάσα ρευστότητας» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Όπως είπε, θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιου είδους συμφωνίες. Την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα θα βρίσκεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ.

«Η συμφωνία που υπεγράφη με τη Γερμανική Επενδυτική Τράπεζα (KfW) για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι σημαντική, καθώς θα αποτελέσει ανάσα ρευστότητας» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκηςείπε ότι η συμφωνία έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία και θα δώσει απάντηση στις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Ο ίδιος τόνισε ότι και με την βοήθεια του ΕΣΠΑ θα δοθεί ένεση ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μπορέσουν να γίνουν ξανά σαν αυτές στις ευρωπαϊκές χώρες του Βορρά.

Ο υπουργός σημείωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα έρθει στην χώρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ για να υπογράφει μια αντίστοιχη συμφωνία, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες συμφωνίες με την Κινεζική Τράπεζα Επενδύσεων και επενδυτικά σχήματα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024