Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Bloomberg: Η ζωή στην Αθήνα επιστρέφει στην ομαλότητα

Bloomberg: Η ζωή στην Αθήνα επιστρέφει στην ομαλότητα

Απόψεις και στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η ζωή στην πόλη της Αθήνας έχει επιστρέψει στην ομαλότητα και δεν θυμίζει τίποτα από τα προηγούμενα ταραγμένα χρόνια παραθέτει σε δημοσίευμα σήμερα, Πέμπτη, το πρακτορείο Bloomberg. Οι συντάκτες του σχετικού άρθρου επικαλούνται μεταξύ άλλων την αποκατάσταση των μαρμάρινων πεζοδρομίων της Πλατείας Συντάγματος και την αντικατάσταση του τζαμιού στο παράθυρο του γραφείου του υπουργού Οικονομικών που είχε διάτρηση από σφαίρα.

Απόψεις και στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η ζωή στην πόλη της Αθήνας έχει επιστρέψει στην ομαλότητα και δεν θυμίζει τίποτα από τα προηγούμενα ταραγμένα χρόνια παραθέτει σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg.

Οι συντάκτες του σχετικού άρθρου μεταξύ άλλων επικαλούνται την αντικατάσταση των μαρμάρινων πεζοδρομίων της Πλατεία Συντάγματος, που είχαν καταστραφεί κατά τις συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών, όσο και την αντικατάσταση του τζαμιού στο παράθυρο του γραφείου του υπουργού Οικονομικών που είχε διάτρηση από σφαίρα από τις ταραχές στο 2010.

Όπως τονίζουν οι αισθητικές αλλαγές γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης σηματοδοτούν την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, κάτι που οικονομικά τεκμηριώνεται από το ότι η χώρα ολοκλήρωσε επιτυχώς την πρώτη πώληση ομολόγων της μετά από τέσσερα χρόνια.

Το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη σύμφωνα με τον οποίο οι κάτοικοι της πόλης δεν πρέπει να παραδοθούν στη μοιρολατρία. Ο κ. Καμίνης θέλοντας να καταδείξει τα προβλήματα που αντιμετώπισε η πόλη τα προηγούμενα χρόνια δήλωσε στο πρακτορείο πως στην Αθήνα «η εθνική κρίση συμπυκνώθηκε».

Ακόμη, το Bloomberg φιλοξενεί απόψεις του προέδρου του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλου σύμφωνα με τον οποίο υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες στο κέντρο της Αθήνας στον τομέα του τουρισμού και στην παροχή υπηρεσιών.

Εκτενή αναφορά κάνει το δημοσίευμα και στην πρωτοβουλία «Rethink Athens» η οποία έχει υποστηριχθεί από το Ίδρυμα Ωνάση, τονίζοντας πως αποσκοπεί στην ανάδειξη του κέντρου της Αθήνας.

«Όλες οι μεγάλες πρωτεύουσες έχουν ένα μεγάλο μέρος που είναι πεζοδρομημένο. Η Αθήνα δεν το έχει και είναι καιρός να το αποκτήσει», τόνισε για το θέμα ο κ. Μιχαλος στο Bloomberg.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024