Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι πιστωτές ξεκινούν συνομιλίες για το ελληνικό χρέος, εκτιμούν οι FT

Οι πιστωτές ξεκινούν συνομιλίες για το ελληνικό χρέος, εκτιμούν οι FT

Με δημοσίευμα «οι πιστωτές ξεκινούν συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» κυκλοφορούν οι Financial Times. Όπως επισημαίνεται, μολονότι η κυβέρνηση στηρίχτηκε στην επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, ώστε να ξεκινήσουν οι συνομιλίες, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι αυτές οι συνομιλίες δεν θα αφορούν το ενδεχόμενο διαγραφής του συνολικού χρέους, όπως αξιωματούχοι του ΔΝΤ υποστήριζαν το προηγούμενο διάστημα.

Με δημοσίευμα υπό τον τίτλο «οι πιστωτές ξεκινούν συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» κυκλοφορούν οι Financial Times.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δημοσίευμα, μολονότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στην επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες περί ελάφρυνσης του χρέους της, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι αυτές οι συνομιλίες δεν θα αφορούν το ενδεχόμενο διαγραφής του συνολικού χρέους, όπως αξιωματούχοι του ΔΝΤ υποστήριζαν το προηγούμενο διάστημα.

Το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους βρίσκεται στα χέρια των διεθνών δανειστών που σημαίνει ότι περαιτέρω κούρεμα του χρέους θα οδηγήσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε άμεσες απώλειες, σημειώνεται στο ίδιο ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική πλευρά θα εγείρει το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους στο Eurogroup της Πέμπτης.

«Τώρα που η Eurostat έχει επιβεβαιώσει επίσημα τους δημοσιονομικούς μας δείκτες, η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Ευρωζώνη να προχωρήσει με το ζήτημα της αναδιάρθρωσης όπως έχει συμφωνηθεί στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι Έλληνες αυτήν την στιγμή ισχυρίζονται πλεόνασμα, αλλά τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν έλλειμμα, το οποίο θα επηρεάσει αρνητικά τη συζήτηση περί ελάφρυνσης», σχολιάζει στην εφημερίδα ο Μουτζντάμπα Ρχαμάν, επικεφαλής Ευρωπαϊκών Θεμάτων της εταιρείας Eurasia Group.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024