Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Bank of America: Η Ελλάδα έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών

Bank of America: Η Ελλάδα έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών

Την  εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, παρά την ύπαρξη πολιτικού ρίσκου διατυπώνουν οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch σε ανάλυση που έδωσαν σήμερα Τετάρτη στη δημοσιότητα.Στα βασικά ρίσκα της Ελλάδας η Bank of America Merrill Lynch συγκαταλέγει την πολιτική αβεβαιότητα η οποία, όπως αναφέρει, θα μπορούσε να αυξηθεί εν όψει των εκλογών του Μαΐου και της προεδρικής εκλογής του 2015.

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, παρά την ύπαρξη πολιτικού ρίσκου διατυπώνουν οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch σε ανάλυση που έδωσαν σήμερα Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Η τράπεζα σε ανάλυσή της με τίτλο «Είναι επιτέλους ηλιόλουστα στην Ελλάδα» (It’s finally sunny in Greece) χαρακτηρίζει «πολύ επιτυχημένο» τεστ την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, σημειώνοντας πως καταδεικνύει ότι χώρα έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

Η Bank of America Merrill Lynch εστιάζει στο γεγονός ότι υπάρχουν προσδοκίες ότι η Ελλάδα θα δεχθεί στήριξη από ένα μικρό «κούρεμα» του επίσημου τομέα (OSI) και ότι είναι πολύ πιθανό να δεχθεί και περισσότερη ελάφρυνση στα επόμενα χρόνια.

Ο οίκος υποστηρίζει πως η δημοσιονομική υπεραπόδοση δείχνει ότι θα πρέπει να είναι ευκολότερο για την Ελλάδα να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους στο μέλλον, ενώ κάνει αναφορές και στις θετικές επιδόσεις του 2013 (επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και πλεονάσματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών). Πάντως, ξεκαθαρίζει πως η εφαρμογή της «φιλόδοξης» μεταρρυθμιστικής ατζέντας της κυβέρνησης είναι προϋπόθεση για την υποστήριξη της ανάκαμψης.

Στα βασικά ρίσκα της Ελλάδας η Bank of America Merrill Lynch συγκαταλέγει την πολιτική αβεβαιότητα η οποία όπως αναφέρει θα μπορούσε να αυξηθεί ενόψει των εκλογών του Μαΐου και τις διαδικασίες για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας το Φεβρουάριο.

Αναφορικά με τις τράπεζες, εκτιμά ότι τα στοιχεία από τα stress tests της Τράπεζας της Ελλάδος παρέχουν μια λογικά συντηρητική εκτίμηση των κεφαλαιακών αναγκών. Μάλιστα, υπογραμμίζει πως μετά και την αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας ο κλάδος θα είναι ανακεφαλαιοποιημένος αρκετά ώστε να επωφεληθεί από την ανάκαμψη της οικονομίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024