Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυξάνεται στη Γερμανία, μειώνεται στη Γαλλία η μεταποιητική δραστηριότητα

Αυξάνεται στη Γερμανία, μειώνεται στη Γαλλία η μεταποιητική δραστηριότητα

Αντίθετες πορείες ακολουθούν οι μεταποιητικές επιχειρήσεις σε Γερμανία και Γαλλία με τις πρώτες να ενισχύουν τη δραστηριότητα τους τον Απρίλιο και τις δεύτερες να χάνουν έδαφος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Markit η δραστηριότητα του ιδιωτικού κλάδου στη Γερμανία ενισχύθηκε τον Απρίλιο, με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών και τις επιχειρήσεις μεταποίησης, να ανακοινώνουν ανάκαμψη στην παραγωγή.

Αντίθετες πορείες ακολουθούν οι μεταποιητικές επιχειρήσεις σε Γερμανία και Γαλλία με τις πρώτες να ενισχύουν τη δραστηριότητα τους τον Απρίλιο και τις δεύτερες να χάνουν έδαφος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Markit η δραστηριότητα του ιδιωτικού κλάδου στη Γερμανία ενισχύθηκε τον Απρίλιο, με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών και τις επιχειρήσεις μεταποίησης, να ανακοινώνουν ανάκαμψη στην παραγωγή.

Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (ΡΜΙ) στη Γερμανία σημείωσε άνοδο στις 54,2 μονάδες τον Απρίλιο, από 53,7 μονάδες το Μάρτιο, και ο ΡΜΙ υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 55 μονάδες από 53 μονάδες το Μάρτιο. Ο σύνθετος ΡΜΙ για τη Γερμανία σημείωσε άνοδο στις 56,3 μονάδες από τις 54,3 μονάδες τον Μάρτιο.

Αντιθέτως περαιτέρω αποδυνάμωση κατέγραψε η δραστηριότητα του γαλλικού ιδιωτικού τομέα. Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (ΡΜΙ) στη Γαλλία υποχώρησε στο 50,9 από 52,1 τον Μάρτιο, ενώ ο PMI των υπηρεσιών υποχώρησε στο 50,3 από 51,5 τον Μάρτιο.

Στην Ευρωζώνη ο σύνθετος δείκτης PMI ανήλθε τον Απρίλιο στις 54 μονάδες ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών (53,2 μονάδες).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024