Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση στην Αθήνα για τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό

Συνάντηση στην Αθήνα για τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό

Την Πέμπτη αναμένεται να διεξαχθεί στην Αθήνα η άτυπη συνάντηση της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας. Η Επιτροπή Προϋπολογισμού αποτελεί προπαρασκευαστική επιτροπή του Ecofin σε θέματα που σχετίζονται με τον κοινοτικό προϋπολογισμό και έχει ως αρμοδιότητα, μεταξύ άλλων, την κατάρτιση και την εκτέλεσή του αλλά και την επεξεργασία της δημοσιονομικής νομοθεσίας της ΕΕ.

Την Πέμπτη αναμένεται να διεξαχθεί στην Αθήνα η άτυπη συνάντηση της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.

Η Επιτροπή Προϋπολογισμού αποτελεί προπαρασκευαστική επιτροπή του Ecofin σε θέματα που σχετίζονται με τον κοινοτικό προϋπολογισμό και έχει ως αρμοδιότητα, μεταξύ άλλων, την κατάρτιση και την εκτέλεσή του αλλά και την επεξεργασία της δημοσιονομικής νομοθεσίας της ΕΕ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα απευθύνει χαιρετισμό στους εμπειρογνώμονες της Επιτροπής Προϋπολογισμού, ενώ θα αναφερθεί και στα θέμα της ημερησίας διάταξης που αφορούν στη μείωση της ανεργίας των νέων, στον προγραμματισμό των ανθρώπινων και οικονομικών πόρων των αποκεντρωμένων οργανισμών κατά την περίοδο 2014-2020, αλλά και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA).

Σημειώνεται πως ο κ. Σταϊκούρας έχει επανειλημμένως ζητήσει τους τελευταίους μήνες ο δεύτερος προϋπολογισμός της ΕΕ για το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο 2014-2020 να κινηθεί με ισορροπία μεταξύ της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της ανάπτυξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024