Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έτινγκερ: Λάθος μήνυμα η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στη Γερμανία

Έτινγκερ: Λάθος μήνυμα η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στη Γερμανία

«Λάθος σήμα» σε χώρες του Μνημονίου, όπως η Ελλάδα, στέλνει η συζήτηση στη Γερμανία για μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στη χώρα, δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt ο επίτροπος της ΕΕ για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ. Ο ίδιος προτείνει σύνταξη στα 70 έτη.

«Λάθος σήμα» σε χώρες του Μνημονίου, όπως η Ελλάδα, στέλνει η συζήτηση στη Γερμανία για μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στη χώρα, δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt ο επίτροπος της ΕΕ για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ.

«Ζητάμε από τους Ελληνες να εργάζονται περισσότερο και να πληρώνονται λιγότερο. Τώρα αναρωτιούνται πώς η Γερμανία κινείται προς την άλλη κατεύθυνση» σημείωσε ο Γκ.Έτινγκερ.

Ο γερμανός επίτροπος προειδοποίησε ακόμη ότι η χώρα του έχει έλλειψη από εξειδικευμένους εργαζομένους και ότι οι πολιτικοί στη Γερμανία θα έπρεπε να αρχίσουν να συζητούν για σύνταξη στα 70 χρόνια.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών έχει συμφωνήσει να παίρνουν σύνταξη στα 63 όσοι εργάζονται 45 χρόνια. Τα σχέδια αυτά έχουν επικρίνει εργοδοτικές οργανώσεις, που ισχυρίζονται ότι μπορεί να υπάρξει κύμα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Επίσης έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να υπάρξουν φαινόμενα εικονικών απολύσεων εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει τα 61 χρόνια, με την προοπτική να εισπράττουν για δύο χρόνια επίδομα ανεργίας ώστε να βγουν στη συνέχεια στη σύνταξη όταν θα γίνουν 63 ετών.

Η Ελλάδα και η Ισπανία έχουν συμφωνήσει να αυξήσουν τα όρια ηλικίας από τα 65 στα 67 έτη. Η Πορτογαλία πρόσφατα αύξησε το όριο ηλικίας στα 66 έτη, σημειώνει η εφημερίδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024