Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εξετάζεται προαιρετική υποβολή τριμηνιαίων δηλώσεων ΦΠΑ από αγρότες

Εξετάζεται προαιρετική υποβολή τριμηνιαίων δηλώσεων ΦΠΑ από αγρότες

Να δοθεί προαιρετικά στους αγρότες του κανονικού καθεστώτος η δυνατότητα υποβολής τριμηνιαίων δηλώσεων ΦΠΑ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τον γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη. Σύμφωνα με πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές όλοι οι αγρότες έχουν την υποχρέωση υποβολής μιας ετήσιας δήλωσης ΦΠΑ στο τέλος του έτους.

Να δοθεί προαιρετικά στους αγρότες του κανονικού καθεστώτος η δυνατότητα υποβολής τριμηνιαίων δηλώσεων ΦΠΑ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης δεν απέκλεισε μέσω Twitter το ενδεχόμενο να δοθεί η επιλογή σε όσους αγρότες το επιθυμούν να υποβάλλουν τρίμηνες δηλώσεις προκειμένου να διευκολυνθούν. Προανήγγειλε, δε, ότι για το θέμα θα δοθούν σύντομα περισσότερες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές όλοι οι αγρότες έχουν την υποχρέωση υποβολής μιας ετήσιας δήλωσης ΦΠΑ στο τέλος του έτους.

Οι αγρότες με ακαθάριστα έσοδα έως 15.000 ευρώ πρέπει να αναγράφουν στη δήλωση αυτή μόνο τον ετήσιο τζίρο τους, προκειμένου να υπολογίζεται επ’ αυτού η επιστροφή ΦΠΑ που δικαιούνται.

Όσοι έχουν τζίρο άνω των 15.000 ευρώ πρέπει να καταχωρούν στην ετήσια δήλωση ΦΠΑ, τόσο τα έσοδα όσο και τα έξοδά τους. Εάν η διαφορά μεταξύ ετήσιων εσόδων και ετήσιων δαπανών είναι θετική, η δήλωση ΦΠΑ θα είναι χρεωστική, οπότε θα υποχρεούνται να αποδώσουν τον ΦΠΑ που αναλογεί στη διαφορά αυτή.

Εάν η διαφορά εσόδων-δαπανών είναι αρνητική, η δήλωση θα είναι πιστωτική, οπότε θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν επιστροφή του ΦΠΑ που αναλογεί στη διαφορά αυτή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024