Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα οφέλη για μισθωτούς-εταιρείες από τη μείωση εισφορών εστιάζει η κυβέρνηση

Στα οφέλη για μισθωτούς-εταιρείες από τη μείωση εισφορών εστιάζει η κυβέρνηση

«Κατά 1,2 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος για τις επιχειρήσεις από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου. Η μείωση αναμένεται να δημιουργήσει περιθώρια για τη δημιουργία περισσότερων από 30.000 θέσεων εργασίας» και να επιφέρει μικρές αυξήσεις στους μισθούς από 5 έως 20 ευρώ τόνισε ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κίνηση αυτή μπορεί να αποβεί καταστροφική για τα ήδη εύθραστα Ταμεία.

«Κατά 1,2 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος για τις επιχειρήσεις από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου. Η μείωση του βάρους αναμένεται να δημιουργήσει περιθώρια για τη δημιουργία περισσότερων από 30.000 θέσειων εργασίας και να καλυφθεί έτσι ένα μεγάλο μέρος της απώλειας εσόδων για το ασφαλιστικό σύστημα», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Π.Κοκκόρης, μιλώντας στο Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η μείωση των εισφορών, που η τρόικα ζητούσε μετ’ επιτάσεως, μπορεί να αποβεί καταστροφική για τα ήδη εύθραστα Ταμεία.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι αλλαγές που έρχονται με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, για εργοδότες και εργαζομένους, αλλά και τα προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την προώθηση της απασχόλησης.


Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δημήτρης Λακασάς τόνισε ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα τον τελευταίο δίμηνο σχετικά με προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και δήλωσε ότι αυτά τα προγράμματα θα πρέπει να μπούν το συντομότερο στο στάδιο υλοποίησης.
Αυξήσεις 5-20 ευρώ το μήνα στα «καθαρά» των μισθωτών

Ο κ. Κοκκόρης εξήγησε ότι από τη μείωση των εισφορών, κατά 2,9% για τους εργοδότες και 1% για τους εργαζόμενους, όλοι οι μισθωτοί θα έχουν μια καθαρή αύξηση στις μηνιαίες αποδοχές τους από 5 έως 20 ευρώ.
Επίσης, πρόσθεσε, καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες για τον εξορθολογισμό στη λειτουργία του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να επιτευχθεί η βιωσιμότητα και να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους περιορίζοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Προγράμματα για ανέργους

Το υπουργείο παρεμβαίνει, επίσης, με προγράμματα κατάρτισης-απασχόλησης σε προγράμματα που αφορούν εργασιακούς κλάδους αιχμής.

Ιδιαίτερα ο κ. Κοκκόρης αναφέρθηκε στη στήριξη των νέων με το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» που αποτελεί και μια σημαντική επιλογή για τις επιχειρήσεις. Τέλος, με την αναπτυξιακή σύμπραξη «Επιχειρείν και Απασχόληση στη Μεταποίηση» ενθαρρύνεται η επιχειρηματικότητα και η απασχόληση στη μεταποίηση στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Πράξη «Ενθαρρύνοντας την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση στον τομέα της μεταποίησης, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης», έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Δράσης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» και τη «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024