Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετατρέπονται τα αυτονόητα σε πολιτικά δώρα, λέει η Αντιπολίτευση για τον ΦΠΑ

Μετατρέπονται τα αυτονόητα σε πολιτικά δώρα, λέει η Αντιπολίτευση για τον ΦΠΑ

Για άλλη μια προσπάθεια να παρουσιάσει τα αυτονόητα ως πολιτικά δώρα, δεδομένων και των εκλογών που έρχονται, κατηγορεί η Αντιπολίτευση την κυβέρνηση, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τον συμφηφισμό οφειλών του ΦΠΑ. Σε ό,τι αφορά τη σημασία του μέτρου για την ανακούφιση της αγοράς και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το ΚΚΕ μιλά για «σταγόνα στον ωκεανό».

Για άλλη μια προσπάθεια να παρουσιάσει τα αυτονόητα ως πολιτικά δώρα, δεδομένων και των εκλογών που έρχονται, κατηγορεί η Αντιπολίτευση την κυβέρνηση, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τον συμφηφισμό οφειλών του ΦΠΑ. Σε ό,τι αφορά τη σημασία του μέτρου για την ανακούφιση της αγοράς και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το ΚΚΕ μιλά για «σταγόνα στον ωκεανό».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός μετατρέπει τα αυτονόητα σε προεκλογικές εξαγγελίες. Τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκαλύψει την οικτρή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες μικροεπαγγελματίες, εξαιτίας της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής και της οικονομικής ασφυξίας που επικρατεί στην αγορά» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Για μια ακόμα φορά, τα αυτονόητα επιχειρείται να εμφανισθούν ως ‘πολιτικά δώρα’ και οι στοιχειώδεις λειτουργίες μιας ευνομούμενης πολιτείας ως μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Τι άραγε τόσο καιρό δεν επέτρεπε τον συμψηφισμό οφειλών μεταξύ ιδιωτών και δημοσίου, για τον οποίο σήμερα η κυβέρνηση κομπάζει; Οι προεκλογικές μεγαλοστομίες, με βάθος… εξαμήνου, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα των αθετήσεων» σχολιάζει ηΔΗΜΑΡ.

Προσπάθεια να «ρίξει στάχτη στα μάτια χιλιάδων μικροεμπόρων και αυτοαπασχολούμενων που καταστρέφονται σήμερα από την κρίση και την κυβερνητική πολιτική, η οποία υπηρετεί την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων» χαρακτηρίζει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού τοΚΚΕ.

«Είναι πρόκληση να αποκαλεί ‘μεγάλη μεταρρύθμιση’ τη στοιχειώδη διαδικασία συμψηφισμού οφειλών ΦΠΑ που αποτελεί ‘σταγόνα στον ωκεανό’ των τεράστιων απωλειών, την ώρα που η ανελέητη φοροεπιδρομή, τα χαράτσια, οι τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές, η συνολική επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρές επιχειρήσεις στο κλείσιμο.»

» Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να απαιτήσουν να πληρώσουν την κρίση τα μονοπώλια, να απαιτήσουν κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου στο 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη και κατάργηση των φοροαπαλλαγών για το μεγάλο κεφάλαιο» καταλήγει το ΚΚΕ.

Στην αναφορά του πρωθυπουργού για τις βελτιώσεις στην απονομή συντάξεων εστιάζει ο Γ.Ρωμανιάς, γραμματέας Εργασιακών Θεμάτων τωνΑνεξάρτητων Ελλήνωνσημειώνοντας ότι «Την ώρα που ο πρωθυπουργός υπερηφανεύεται για τα δήθεν επιτεύγματα της κυβέρνησής του, οι δηλώσεις εντυπωσιασμού κρύβουν ανακρίβειες.»

» Συγκεκριμένα, σε σημερινές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός υπερηφανεύτηκε ότι βελτιώθηκε η διαδικασία συνταξιοδότησης των συντάξεων του Δημοσίου, αναφέροντας, ότι, καθιερώθηκε για πρώτη φορά ο θεσμός της προκαταβολής της σύνταξης από το Δημόσιο.»

» Προφανώς όμως ο πρωθυπουργός ξέχασε ότι μέχρι τώρα ίσχυε ο θεσμός των τρίμηνων αποδοχών που έδινε το δικαίωμα σε όσους δημοσίους υπαλλήλους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης να εισπράττουν αμέσως μετά την υποβολή της αίτησής τους αποδοχές τριών μηνών. Ο θεσμός αυτός καταργήθηκε τώρα και αντικαταστάθηκε με το θεσμό της προκαταβολής σύνταξης, με αποτέλεσμα τα ποσά που οι δημόσιοι υπάλληλοι εισέπρατταν αμέσως με την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησής τους να τα εισπράττουν τώρα σταδιακά, σε διάστημα οκτώ μηνών. Και τίθεται το ερώτημα: είναι αυτή η αντικατάσταση επιτυχία για την οποία μπορεί να υπερηφανεύεται η κυβέρνηση;»

Στην ίδια ανακοίνωσή του, συνεχίζει ο κ. Ρωμανιάς «ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι συντμήθηκε ο χρόνος απονομής σύνταξης στους δικαιούχους του Δημοσίου. Παρά το ότι ο ισχυρισμός αυτός αποδεικνύεται στην πράξη ανακριβής, είναι χρήσιμο να παρατηρήσουμε ότι ο πρωθυπουργός περιορίζεται σε αναφορά για το Δημόσιο, ενώ δεν τολμά να αναφερθεί καν στο χρόνο απονομής της σύνταξης σε ολόκληρο τον Ιδιωτικό Τομέα αλλά και σε ότι αφορά την επικουρική ασφάλιση και το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. Είναι χρήσιμο να αναζητήσει ο πρωθυπουργός να τον ενημερώσουν για τις εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης που εκκρεμούν σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι και πέντε χρόνια από την ημερομηνία κατάθεσης των σχετικών αιτήσεων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024