Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Κίεβο ζητά τη συνδρομή του ΔΝΤ στην κατάρτιση προγράμματος βοήθειας

Το Κίεβο ζητά τη συνδρομή του ΔΝΤ στην κατάρτιση προγράμματος βοήθειας

Η Ουκρανία ζήτησε από το ΔΝΤ να συνδράμει στην προετοιμασία ενός προγράμματος βοήθειας, δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι η νέα ουκρανική κυβέρνηση σύντομα θα έχει έτοιμο το δικό της πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας λαμβάνει και μέτρα για να σταματήσει την φυγή κεφαλαίων από τη χώρα, που καταγράφει αυξητικές τάσεις.

Η Ουκρανία ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συνδράμει στην προετοιμασία ενός προγράμματος βοήθειας, δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι η νέα ουκρανική κυβέρνηση σύντομα θα έχει έτοιμο το δικό της πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο Στέπαν Κούμπιφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει την φυγή κεφαλαίων από τη χώρα, που καταγράφει αυξητικές τάσεις μετά την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τον Νοέμβριο.

«Υπήρξαν συναντήσεις με εκπροσώπους του ΔΝΤ, υπήρξε ανταλλαγή πληροφοριών και τους καλέσαμε να έρθουν στην Ουκρανία να εργαστούν για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της χώρας», πρόσθεσε ο Κούμπιφ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης θα υιοθετηθεί «αύριο ή μεθαύριο» και ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα παρέμβει στην αγορά ξένου συναλλάγματος για να εμποδίσει την πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του εθνικού νομίσματος, του γρίβνα, τις επόμενες ήμερες.

Το γρίβνα έπεσε νωρίτερα σήμερα στο χαμηλότερο ποσοστό του έναντι του δολαρίου, φτάνοντας τα 10 γρίβνα για ένα δολάριο.

Εξάλλου ο Κούμπιφ σημείωσε ότι τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος της Ουκρανίας έχουν μειωθεί στα 15 δισ. δολάρια από 17,8 δισ. που ήταν την 1η Φεβρουαρίου.

Ο ίδιος απέδωσε την πτώση στις προσπάθειες να συγκρατηθεί η πτώση της γρίβνα. «Τελευταία η κεντρική τράπεζα υποστήριζε τη συναλλαγματική αξία (της γρίβνα) αντλώντας από τα αποθεματικά ξένου συναλλάγματος, τα οποία έχουν μειωθεί στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια», είπε ο Κούμπιφ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024