Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπλόκο στο Bitcoin βάζουν οι εισαγγελικές αρχές της Ρωσίας

Μπλόκο στο Bitcoin βάζουν οι εισαγγελικές αρχές της Ρωσίας

Προειδοποιήσεις κατά της χρήσης του Bitcoin εξέδωσαν οι εισαγγελικές αρχές της Ρωσίας, προειδοποιώντας με αυστηρές κυρώσεις όσους χρησιμοποιούν το εικονικό ψηφιακό νόμισμα. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Γενικής Εισαγγελίας το ρούβλι είναι το μοναδικό επίσημο νόμισμα.

Προειδοποιήσεις κατά της χρήσης του Bitcoin εξέδωσαν οι εισαγγελικές αρχές της Ρωσίας, προειδοποιώντας με αυστηρές κυρώσεις όσους χρησιμοποιούν το εικονικό ψηφιακό νόμισμα.

Σύμφωνα με το Reuters, από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας ανακοινώθηκε πως το εικονικό ψηφιακό νόμισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ξέπλυμα χρήματος ή για οικονομική τρομοκρατία και πως είναι παράνομη η αντιμετώπισή του ως παράλληλου νομίσματος.

«Τα συστήματα για ανώνυμες πληρωμές και κυβερνονομίσματα που έχουν αποκτήσει σημαντική κυκλοφορία, συμπεριλαμβανομένου του πιο γνωστού, του Bitcoin, είναι υποκατάστατα νομισμάτων και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ιδιώτες ή νομικές οντότητες» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ρωσίας ξεκαθαρίζει ακόμη πως βάσει της ρωσικής νομοθεσίας το ρούβλι είναι το μοναδικό επίσημο νόμισμα και ως εκ τούτου είναι παράνομη η εισαγωγή οποιασδήποτε άλλης νομισματικής μονάδας ή υποκατάστατου.

Τέλος, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως η Γενική Εισαγγελία συνεργάζεται με την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή του νόμου και την αποτροπή χρήσης ψευδονομισμάτων μέσω αυστηρών κυρώσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024