Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Moody's αναβάθμισε την Αθήνα σε «Caa3» από «C»

Η Moody’s αναβάθμισε την Αθήνα σε «Caa3» από «C»

Η Moody's Investors Service αναβάθμισε την πόλη της Αθήνας  σε «Caa3» από «C», με σταθερές προοπτικές (outlook). Η απόφαση της Moody's για αναβάθμιση της βαθμολογίας της Αθήνας απορρέει από το γεγονός ότι η Αθήνα έχει θεραπεύσει τους λόγους που θα την οδηγούσαν σε ενδεχόμενη πτώχευση.

Η Moody’s Investors Service αναβάθμισε την πόλη της Αθήναςσε «Caa3» από «C», με σταθερές προοπτικές (outlook).

Η απόφαση της Moody’s για αναβάθμιση της βαθμολογίας της Αθήνας απορρέει από το γεγονός ότι η Αθήνα έχει θεραπεύσει τους λόγους που θα την οδηγούσαν σε ενδεχόμενη πτώχευση.

Η αναβάθμιση συνδέεται με το ότι ο Δήμος της Αθήνας το Δεκέμβριο του 2013 κατέβαλε το υπόλοιπου ποσό των 675.000 ευρώ τόκων υπερημερίας στην υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα ( ATEbank ) και εξόφλησε πλήρως το δάνειο 29,5 εκατ. ευρώ που είχε λάβει το 2003 .

Ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι το δάνειο ATEbank ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και ότι η Αθήνα καταβάλει τακτικά τους τόκους κεφαλαίου σε άλλα δάνεια. Όπως αναφέρει, το απόθεμα του χρέους της Αθήνας ανήλθε σε 167 εκατ. ευρώ στο τέλος του ς 2013.

Σύμφωνα με τηνMoody’sη αναβάθμιση της αξιολόγησης της Αθήνας θα απαιτήσει τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της πόλης, αλλά και της ταμειακής κατάστασης της Ελλάδας». Η δημοσιονομική ολίσθηση ή η εμφάνιση σημαντικών κινδύνων ρευστότητας θα ασκήσει καθοδική πίεση στην βαθμολογία», τονίζεται στην σχετική έκθεση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024