Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εναγώνια αναζήτηση ισοδυνάμων μετά την απόφαση για τους ενστόλους

Εναγώνια αναζήτηση ισοδυνάμων μετά την απόφαση για τους ενστόλους

Στην αναζήτηση ισοδύναμων μέτρων, για την κάλυψη του δημοσιονομικού κόστους της απόφασης του ΣτΕ για το μισθολογικό καθεστώς των ένστολων, έχει αποδυθεί το οικονομικό επιτελείο, υπό την πίεση και της τρόικας. Με τα μέχρι σήμερα γνωστά για την απόφαση, που αναμένεται να καθαρογραφεί, το πρόσθετο κόστος ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ.

Στην αναζήτηση ισοδύναμων μέτρων, τα οποία θα καλύψουν το πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μισθολογικό καθεστώς των ένστολων, έχει αποδυθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, υπό την πίεση πάντα της τρόικας. Ήδη οι Βρυξέλλες στέλνουν σχετικά μηνύματα παραπέμποντας στο παράδειγμα της Πορτογαλίας.

Με τα μέχρι σήμερα γνωστά για την δικαστική απόφαση, που αναμένεται να καθαρογραφεί, το πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ.

Η λήψη ισοδύναμων μέτρων φέρεται να θεωρείται επιβεβλημένη από τους δανειστές, οι οποίοι «εκπέμπουν» σχετικά μηνύματα από τις Βρυξέλλες, με αξιωματούχο του Eurogroup να επισημαίνει ότι «και η Πορτογαλία, όταν υπήρξε ανάλογη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, έλαβε ισοδύναμα».

Βουλευτές της συμπολίτευσης, οι οποίοι υποστηρίζουν πως γνωρίζουν την απόφαση του ΣτΕ, ανέφεραν την Παρασκευή ότι βάσει αυτής το μισθολογικό καθεστώς όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, κ.λπ.) επανέρχεται στο επίπεδο του Ιουλίου 2012.

Παράλληλα, το Δημόσιο υποχρεούται να επιστρέψει τα ποσά που παρακράτησε από τους μισθούς από τον Αύγουστο 2012 έως σήμερα. Ταυτόχρονα, «ξεπαγώνουν» οι μισθολογικές προαγωγές.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η απόφαση του ΣτΕ έχει ισχύ και για τους συνταξιούχους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, προκύπτει πρόσθετο ετήσιο δημοσιονομικό κόστος 500 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, τα ίδια στελέχη δηλώνουν ότι αναμένουν να καθαρογραφεί η απόφαση του ΣΤΕ, προκειμένου να ελέγξουν εάν αυτή αφορά και σε άλλους κλάδους (π.χ. επιδόματα Πανεπιστημιακών), αυξάνοντας κατ’ επέκταση, το τελικό κόστος.

Αναφορικά, τέλος, με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα (για την επάνοδο της οποίας στην Αθήνα, δεν έχει ορισθεί ακόμη ακριβής ημερομηνία), το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θέτει ως χρονικό ορόσημο τη συνεδρίαση του Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου.

Επιζητεί να έχει υπάρξει έως τότε μια «συμφωνία προόδου», προκειμένου εν συνεχεία να ληφθεί απόφαση για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024