Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γ.Στουρνάρας: Δεν ζητάει νέα μέτρα η τρόικα

Γ.Στουρνάρας: Δεν ζητάει νέα μέτρα η τρόικα

Συνεχή και σκληρή χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση με την τρόικα ο Γ.Στουρνάρας, μιλώντας όμως για κάτι «αναμενόμενο, γιατί βρισκόμαστε προς το τέλος του προγράμματος». Εξερχόμενος του Μαξίμου όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για θέματα που θα απασχολήσουν την απογευματινή συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι: «Η τρόικα δεν ζητεί νέα μέτρα» και καθησύχασε ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Συνεχή και σκληρή χαρακτήρισε σήμερα Παρασκευή τη διαπραγμάτευση με την τρόικα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για θέματα που θα απασχολήσουν την απογευματινή συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλο, ο υπουργός Οικονομικών ερωτήθηκε για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και έκανε λόγο για συνεχή και σκληρή διαπραγμάτευση.

«Είναι αναμενόμενο, γιατί βρισκόμαστε προς το τέλος του προγράμματος, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» ανέφερε ο υπουργός, ενώ ερωτηθείς αν οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν νέα μέτρα, απάντησε αρνητικά. «Δεν ζητούν νέα μέτρα. Όχι. Διαπραγματευόμαστε», είπε συγκεκριμένα ο κ. Στουρνάρας.

Σημειώνεται πως χθες ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Γουίλιαμ Μάρεϊ άφησε ανοικτή την ημερομηνία επιστροφής του Πόουλ Τόμσεν στην Αθήνα, λέγοντας πως θα επιστρέψει όταν επιλυθούν τεχνικά ζητήματα σχετικά με δημοσιονομικά και διαρθρωτικά θέματα, αλλά και ζητήματα που άπτονται του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν πως η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Φεβρουαρίου, οι ίδιοι κύκλοι πάντως τοποθετούσαν προ ημερών την έλευση της τρόικας στην Αθήνα για αμέσως μετά το Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024