Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Στουρνάρας: Δύσκολη η διαπραγμάτευση, αλλά φτάνουμε προς το τέλος

Μία ακόμα συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, ενώ εξακολουθεί να μην υπάρχει ακριβής ημερομηνία επιστροφής της τρόικας. Ο υπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών πως «δεν κρατά ούτε τα προσχήματα στην προσπάθειά του να επιβεβαιώσει ότι είναι ο πιο φλογερός υπερασπιστής του μνημονίου και της τρόικας».

Μία ακόμα συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ενώ εξακολουθεί να μην υπάρχει ακριβής ημερομηνία επιστροφής της τρόικας.

Εξερχόμενος του πρωθυπουργικού γραφείου και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι στο επικείμενο Eurogroup δεν θα υπάρχει η Ελλάδα ως βασικό θέμα, ενώ παράλληλα, όπως σημείωσε, συνεχίζουμε με την τρόικα την αποστολή στοιχείων και τη διαπραγμάτευση.

Ο κ. Στουρνάρας, εκτίμησε επίσης ότι σύντομα θα έχουμε συμφωνία και δήλωσε αισιόδοξος επ’ αυτού.

«Είναι δύσκολη η διαπραγμάτευση, φτάνουμε προς το τέλος και κάνουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε για τον ελληνικό λαό» ανέφερε.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι η εικόνα που βγαίνει σε διεθνές επίπεδο είναι ότι η Αθήνα ευθύνεται για τη μη συμφωνία, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Όχι. Δεν το κάνουν αυτό. Συνεχίζεται η αποστολή στοιχείων.»

Πάντως, ένα μόλις 24ωρο νωρίτερα, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε κάνει λόγο για καθυστερήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο ολλανδός αξιωματούχος ανέφερε στην επιστολή του προς το Κοινοβούλιο της χώρας του ότι οι καθυστερήσεις στην επιστροφή της τρόικας αποδίδονται στην ελληνική κυβέρνηση.

Όπως τόνισε η ελληνική πλευρά δεν έχει καλύψει όλες τις προϋποθέσεις και τους όρους για την εκταμίευση των δόσεων του τέταρτου τριμήνου του 2013.

Η τρόικα φαίνεται να ανεβάζει στα 14 δισ. ευρώ το χρηματοδοτικό κενό της περιόδου 2014-2015, έναντι 11 δισ. ευρώ που εκτιμά η κυβέρνηση, καθώς υπολογίζει πως θα υπάρξουν αποκλίσεις στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

ΣΥΡΙΖΑ: Στουρνάρας, ο πιο φλογερός υπερασπιστής του μνημονίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι «δεν κρατά ούτε τα προσχήματα στην προσπάθειά του να επιβεβαιώσει ότι είναι ο πιο φλογερός υπερασπιστής του μνημονίου και της τρόικας».

«Εκεί που όλοι βλέπουν τα συντρίμμια μιας εγκληματικής πολιτικής και τη χρησιμοποίηση της Ελλάδας ως Ιφιγένεια της διάσωσης των τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών βλέπει «αλληλεγγύη» και εμμένει στον ίδιο δρόμο εθελόδουλης υποταγής» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον υπουργό, που ζητά την άδεια του κ. Σόιμπλε για να συζητήσει για την αναδιάρθρωση του χρέους. Αλλά ο κ. Στουρνάρας δεν λειτουργεί αυτόνομα. Υπακούει στις εντολές Σαμαρά, που δεν έχει αξιοποιήσει καμία από τις δυνατότητες που του έχουν δοθεί, για να αναδείξει τις καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου, ενώ επιδίδεται μόνο σε ασκήσεις υποταγής προς τους δανειστές. Έτσι μόνο αντιλαμβάνεται ο κ. Σαμαράς την έννοια της ‘διαπραγμάτευσης’» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024