Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες μοτοσικλέτες-περιπολικά για το Λιμενικό Σώμα

Νέες μοτοσικλέτες-περιπολικά για το Λιμενικό Σώμα

Με 32 μοτοσικλέτες-περιπολικά, οι οποίες πρόκειται να διατεθούν άμεσα στις λιμενικές αρχές της χώρας, με προτεραιότητα την παραμεθόριο, ενισχύθηκε το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή. «Έχω τονίσει εδώ και καιρό ότι η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος σε προσωπικό και τεχνικά μέσα για την αντιμετώπιση των πολυδιάστατων αναγκών του, λόγω και της πίεσης της παράνομης μετανάστευσης, για εμάς αποτελεί προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτης.

Με 32 μοτοσικλέτες-περιπολικά, οι οποίες πρόκειται να διατεθούν άμεσα στις λιμενικές αρχές της χώρας, με προτεραιότητα την παραμεθόριο, ενισχύθηκε το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής στον χώρο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, στον Πειραιά, παρουσία του υπουργού, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχου ΛΣ, Δημήτρη Μπαντιά.

Η αγορά των εν λόγω μηχανών πραγματοποιήθηκε κατόπιν δημόσιου, τακτικού διαγωνισμού ανοικτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής και ολοκληρώθηκε λόγω της έγκαιρης απορρόφησης πόρων, κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

«Έχω τονίσει, εδώ και καιρό, ότι η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος σε προσωπικό και τεχνικά μέσα, για την αντιμετώπιση των πολυδιάστατων αναγκών του, λόγω και της πίεσης της παράνομης μετανάστευσης, για εμάς αποτελεί προτεραιότητα» δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης μετά το πέρας της εκδήλωσης παραλαβής.

«Σε αυτό το πλαίσιο, επιταχύνουμε την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και ενισχύουμε το Σώμα, ιδίως στις ακριτικές περιοχές της χώρας μας, όπου υπάρχει και μεγαλύτερη ανάγκη» πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024