Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αξιωματούχος ΥΠΟΙΚ: Στόχος η επιστροφή στις αγορές το 2014

Αξιωματούχος ΥΠΟΙΚ: Στόχος η επιστροφή στις αγορές το 2014

Στην αποσαφήνιση ότι το σύνολο των προσπαθειών της Ελλάδας επικεντρώνεται στην επιστροφή της στις αγορές το 2014 προχώρησε στέλεχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών μιλώντας στη Wall Street Journal. Στο δημοσίευμα τονίζεται πάντως πως αναλυτές και επενδυτές εκτιμούν πως η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές από φέτος είναι φιλόδοξος στόχος.

Στην αποσαφήνιση ότι το σύνολο των προσπαθειών της Ελλάδας επικεντρώνεται στην επιστροφή της στις αγορές το 2014 προχώρησε στέλεχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών μιλώντας στη Wall Street Journal.

Δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας αναφέρεται εκτενώς στις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας στις αγορές και φιλοξενεί απόψεις αναλυτών αλλά και στελέχους του υπουργείου Οικονομικών για το θέμα.

Η Wall Street Journal επισημαίνει ότι οι φόβοι για έξοδο της Ελλάδα από την Ευρωζώνη έχουν υποχωρήσει και ότι οι αποδόσεις των ομολόγων του Δημοσίου έχουν μειωθεί αισθητά. Ενδεικτικά τονίζει πως οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων έχουν υποχωρήσει σε μονοψήφια επίπεδα και κυμαίνονται περίπου στο 7,68 %, αισθητά χαμηλότερα από τα επίπεδα του 30% που ήταν στα τέλη του 2011.

Ωστόσο, το δημοσίευμα τονίζει πως αναλυτές και επενδυτές εκτιμούν πως η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές από φέτος είναι φιλόδοξος στόχος.

Σύμφωνα με τους ίδιους ακόμα πλανώνται σύννεφα πολιτικού και οικονομικού κινδύνου πάνω από την Ελλάδα, η οικονομία συνεχίζει να «παραπατά» εν μέσω της παρατεταμένης ύφεσης, η ανεργία παραμένει κοντά στο 28% και η υποστήριξη στον κυβερνητικό συνασπισμό έχει αποδυναμωθεί.

Οι αναλυτές εστιάζουν στο ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα χρηματοδοτικό έλλειμμα περίπου 11 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015, ενώ θεωρούν πως όσο οι αποδόσεις των 10ετών παραμείνουν άνω του 5%, η επανάκαμψη της Ελλάδος στις αγορές είναι ευσεβής πόθος.

Η Wall Street Journal φιλοξενεί δήλωση στελέχους του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την οποία η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει τις σχετικές αιτιάσεις.

«Όπως ο υπουργός Οικονομικών και ο πρωθυπουργός έχουν πει πολλές φορές, φέτος θα επιστρέψουμε στις αγορές. Ανεξάρτητα από το τι μπορούν να πουν οι άλλοι, το σύνολο των προσπαθειών μας φέτος επικεντρώνεται στην επιστροφή στις αγορές» δήλωσε στην εφημερίδα αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024