Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσοχοΐδης: Είμαστε έτοιμοι με μπουλντόζες για τα οδικά έργα

Χρυσοχοΐδης: Είμαστε έτοιμοι με μπουλντόζες για τα οδικά έργα

Την ετοιμότητα της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων της χώρας επανέλαβε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε για να ενημερώσει σχετικά τον Όλι Ρεν. «Η ελληνική οικονομία διψάει για επενδύσεις και σήμερα είμαστε στην αφετηρία με μπουλντόζες και καύσιμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μ. Χρυσοχοΐδης. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται σκληρά, στηρίζοντας τις ελληνικές προσπάθειες και βοηθώντας τη χώρα να ξεπεράσει την κρίση» τόνισε ο Όλι Ρεν

Την ετοιμότητα της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων της χώρας επανέλαβε o υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε για να ενημερώσει σχετικά τον Όλι Ρεν.

Ο Ρεν εξέφρασε τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην επανεκκίνηση της κατασκευής τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, γεγονός για το οποίο εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του ο υπουργός.

Ο κ.Χρυσοχοΐδης τόνισε τον θετικό ρόλο που διαδραμάτισε επί του θέματος ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλαδα Χορστ Ράϊχενμπαχ, ο οποίος συνόδευσε τον υπουργό στην επισκεψή του στην έδρα της Ευρωπαϊκης Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

«Η ελληνική οικονομία διψάει για επενδύσεις και σήμερα είμαστε στην αφετηρία με μπουλντόζες και καύσιμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μ. Χρυσοχοΐδης επισημαίνοντας πως μετά το πέρας των κοινοβουλευτικών διαδικασιών στην Ελλάδα το μόνο που θα απομείνει είναι να δοθεί το πράσινο φως απο τους Επιτρόπους Αλμούνια και Χαν το οποίο εκτιμάται πως θα ανάψει με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο υπουργός Μεταφορών σε δηλώσεις του στον Τύπο υπογράμμισε, επίσης, οτι οι ποιοτικοί έλεγχοι στα έργα θα ειναι εντατικοί και ότι η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού θα είναι απολύτως νόμιμη, ούτως ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο απασχόλησης μη ασφαλισμένου εργατικού δυναμικού.

Καταλήγοντας ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε τα εξής: «Το σήμα εμπιστοσύνης που λάβαμε σήμερα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες που κάνουν θυσίες γι’ αυτό τον τόπο. Το σήμα εμπιστοσύνης είναι απάντηση στις «Κασσάνδρες» ντόπιες και ξένες, που με κάθε τρόπο προσπαθούν να ανατρέψουν τις προσπάθειές μας για επανεκκίνηση της οικονομίας και των επενδύσεων».

Όπως αναφέρει ο Όλι Ρεν, σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε λίγο μετά τη συνάντηση με τον υπουργό, τα έργα στους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας θα έχουν άμεση επίπτωση στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο επίτροπος τονίζει ότι η συμμετοχή κορυφαίων ευρωπαϊκών κατασκευαστικών εταιρειών στην επανεκκίνηση των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων θα στείλει μήνυμα στους διεθνείς ιδιώτες επενδυτές για την αυξανόμενη επενδυτική ελκυστικότητα της Ελλάδας, ενώ παράλληλα θα ενθαρρύνει συμπράξεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στη χώρα.

Συνεχίζοντας, ο Όλι Ρεν τονίζει ότι, όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες στην Ελλάδα, θα ανοίξει ο δρόμος για την τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφορικά με την κοινοτική χρηματοδότηση των έργων.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται σκληρά, στηρίζοντας τις ελληνικές προσπάθειες και βοηθώντας τη χώρα να ξεπεράσει την κρίση και να χτίσει ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο που θα φέρει ευημερία και απασχόληση στον ελληνικό λαό» καταλήγει η ανακοίνωση του Όλι Ρεν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024