Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ερευνας και Ανάπτυξης της Nokia στην Ελλάδα

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ερευνας και Ανάπτυξης της Nokia στην Ελλάδα

Το Κέντρο Ερευνας και Ανάπτυξης της Nokia στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις της Nokia Solutions & Networks (NSN) εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης, παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης και Εργασίας. Για ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα με χειροπιαστό αποτέλεσμα, μίλησε ο Κ.Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι σε πρώτη φάση θα δημιουργήσει 150 θέσεις εργασίας για έλληνες μηχανικούς. Για κίνηση υψηλού οικονομικού και κοινωνικού συμβολισμού, μίλησε ο Γ.Βρούτσης.

Το Κέντρο Ερευνας και Ανάπτυξης της Nokia στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις της Nokia Solutions & Networks (NSN) στο 14ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

Στα εγκαίνια του Κέντρου παρευρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι «τον προηγούμενο Απρίλιο είχαμε την ευκαιρία μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, να ενημερωθούμε από τα στελέχη της Nokia για την επέκταση του Κέντρου Ανάπτυξης και Ερευνας της εταιρείας. Σήμερα υλοποιείται το σχέδιο, μεταφέροντας σημαντική τεχνογνωσία στη χώρα μας. Και δημιουργώντας -σε πρώτη φάση- 150 επιπλέον θέσεις εργασίας για τους έλληνες μηχανικούς».

Το Κέντρο θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη της καινοτομίας και στην παραγωγή προϊόντων και εφαρμογών, για κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς ανά τον κόσμο, αλλά για την Ελλάδα είναι τριπλά σημαντικό, όπως εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης, καθώς πρώτον γίνεται μέσα στην κρίση, δεύτερον, διότι αφορά σε έναν τομέα τεχνολογικής αιχμής, όπου η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και τρίτον, διότι εκτελείται από μια μεγάλη και αξιόπιστη εταιρεία σε διεθνές επίπεδο.

«Εκτός των άλλων, λοιπόν, αυτή η επένδυση αποτελεί και μια ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα, με χειροπιαστό αποτέλεσμα» σχολίασε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η σημερινή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά νέων επενδυτικών κινήσεων από αρκετές πολυεθνικές εταιρείες.

«Οι διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν και γίνονται, πιάνουν τόπο και φέρνουν καρπούς» συνέχισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «ως κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να γίνει η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφής, φιλικότερη στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις διότι αυτό είναι το κλειδί για την έξοδο από την κρίση».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης ανέφερε ότι «η απόφαση της Nokia Solutions and Networks να επενδύσει στους νέους της χώρας μας, στελεχώνοντας το πρότυπο ερευνητικό κέντρο της με νέους επιστήμονες, αποτελεί μια κίνηση υψηλού οικονομικού και κοινωνικού συμβολισμού. Συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης για τις ικανότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Για την ποιότητα και τις τεράστιες δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας».

Παράλληλα, τόνισε ότι «η ενέργεια αυτή στέλνει μηνύματα στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να σκεφτεί και να πράξει με μεγαλύτερη διορατικότητα. Να απεγκλωβιστεί από την ασφυκτική και αδιέξοδη λογική της καθημερινής και ευκαιριακής διαχείρισης, επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας. Επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της. Επενδύοντας στους νέους της».

Η υπεύθυνη Τύπου της μητρικής εταιρείας Βικτόρια Μέιν ανέφερε ότι η NSN θεωρεί ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλές καταφύγιο για επενδύσεις και ο πρέσβης της Φινλανδίας Pekka lintu δήλωσε ότι έχει γίνει σημαντική δουλειά από την ελληνική κυβέρνηση για τη βελτίωση του περιβάλλοντος εργασίας και των επενδύσεων και η επένδυση της NSN αποτελεί μια απόδειξη για αυτό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024