Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μ.Ντράγκι: «Ουδέν νεώτερoν» για αρνητικά επιτόκια από την ΕΚΤ

Μ.Ντράγκι: «Ουδέν νεώτερoν» για αρνητικά επιτόκια από την ΕΚΤ

Το ζήτημα των αρνητικών επιτοκίων τέθηκε κατά την τελευταία συνάντηση νομισματικής πολιτικής «και έκτοτε δεν υπάρχει κάτι καινούργιο» τόνισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ.Ντράγκι μιλώντας στην «Συνάντηση των Ηγετών» που διοργανώνει η Sueddeutsche Zeitung. Μάλιστα παρακάλεσε τους ακροατές του να «μην προσπαθήσετε να συμπεράνετε κάτι από αυτά που θα πω σήμερα για την πιθανότητα εισαγωγής αρνητικών επιτοκίων».

Να μην βγάλουν συμπεράσματα για το ενδεχόμενο να εισαχθούν αρνητικά επιτόκια ζήτησε από τους ακροατές του ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στην «Συνάντηση των Ηγετών» που διοργανώνει η Sueddeutsche Zeitung – στην οποία θα μιλήσει το Σάββατο και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Σας παρακαλώ, μην προσπαθήσετε να συμπεράνετε κάτι εξ όσων θα πω σήμερα για την πιθανότητα εισαγωγής αρνητικών επιτοκίων», δήλωσε ο κ. Ντράγκι και πρόσθεσε ότι το ζήτημα τέθηκε κατά την τελευταία συνάντηση νομισματικής πολιτικής «και έκτοτε δεν υπάρχει κάτι καινούργιο».

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην Ευρώπη ο πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε ότι δεν είναι η στιγμή να μειωθούν και προέβλεψε ότι εάν οι «έλεγχοι αντοχής» των τραπεζών ολοκληρωθούν με επιτυχία, θα διευκολυνθεί η ανάπτυξη.

Απευθυνόμενος πάντως ειδικά στην γερμανική κυβέρνηση, ζήτησε συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αύξηση των επενδύσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024