Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γ.Στουρνάρας: Η ΕΕ πρέπει να δώσει τη λύση που μας χρωστά μέχρι τον Απρίλιο

Γ.Στουρνάρας: Η ΕΕ πρέπει να δώσει τη λύση που μας χρωστά μέχρι τον Απρίλιο

Λύση για το χρέος ακόμα και με έκτακτο Eurogroup, τον Απρίλιο, μόλις πιστοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, ζητά ο Γιάννης Στουρνάρας. «Διαπραγματεύομαι με την τρόικα εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο. Πάντα βρίσκονται λύσεις. Έτσι πιστεύω ότι θα γίνει και τώρα. Κανέναν δεν συμφέρει να προβάλει παράλογες θέσεις, σήμερα» λέει χαρακτηριστικά.

Λύση για το χρέος ακόμα και με έκτακτο Eurogroup, τον Απρίλιο, μόλις πιστοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, ζητά ο Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας στην Ημερησία του Σαββάτου, ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει: «Διαπραγματεύομαι με την τρόικα εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο. Πάντα βρίσκονται λύσεις. Έτσι πιστεύω ότι θα γίνει και τώρα. Κανέναν δεν συμφέρει να προβάλει παράλογες θέσεις, σήμερα.»

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι η τρόικα τον Ιούλιο δεν είχε βρει δημοσιονομικό κενό. «Από τότε μέχρι τώρα τα πράγματα πήγαν καλύτερα, δεν πήγαν χειρότερα. Ορισμένες αποκλίσεις σε υποτομείς της γενικής κυβέρνησης υπάρχουν, όπως επίσης, μέτρα τα οποία δεν λάβαμε.

» […] Στοχευμένες μειώσεις δαπανών σε τομείς της γενικής κυβέρνησης ή διαρθρωτικά μέτρα οφείλουμε να τα βρούμε και να τα εφαρμόσουμε. Άλλωστε αυτό προβλέπεται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που καταθέσαμε.»

Ξεκαθαρίζει πάντως ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενώ για τις περικοπές στις επικουρικές σημειώνει ότι θα γίνει μόνον ό,τι προβλέπεται σε νόμους που έχουν ήδη υιοθετηθεί και αφορούν στην εξυγίανση του ασφαλιστικού.

Ο κ. Στουρνάρας θεωρεί άδικο για την Ελλάδα να γίνει δεκτή η άποψη ορισμένων χωρών οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν μετά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, «γιατί και εμείς πρέπει να πάμε σε ευρωεκλογές».

Ο υπουργός διαβεβαίωσε επίσης ότι έχει άριστες σχέσεις με τα μέλη της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό, ξεκαθαρίζει ότι θα είναι υπουργός Οικονομικών και τον Μάιο, δεδομένου ότι θα εξελίσσεται η διαπραγμάτευση και θα υπάρχει και η ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν ενδιαφέρεται για την πολιτική, απάντησε: «Είναι ακόμα πολύ νωρίς. Μέχρι να τελειώσει η Προεδρία και η μεγάλη διαπραγμάτευση για το χρέος, δεν βλέπω τίποτα άλλο μπροστά μου.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024